Петък, 22 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.11.2019  » Дигитални бизнес модели за предприемачи създадоха в РУ


  Иновативно състезание „Дигитални бизнес модели за предприемачи” в РУ събра 84 ученици от училища от областите Русе, Разград и Силистра, заедно с 19 студенти от Бизнес факултета и 8 представители на русенски фирми и организации. Екипите се състезаваха в разработването на креативни решения за стартиране на нов бизнес, автоматизиране на производствени процеси и услуги, както и интензивно приложение на дигиталните технологии в предприемачеството.


  Това се постига чрез разработване, изпитване и усъвършенстване на новаторски практики за обучение, насочени към студентите, които улесняват междукултурните и гражданските нагласи въз основа на използването на потенциала на ИКТ-обучителна среда, доразвита чрез сътрудничество университет-индустрия и международни партньорства. В конкретния случай, екипът на Факултет „Бизнес и мениджмънт“ си партнира с представители от Университет Политехника Букурещ (Румъния), Университет „Мария Кюри - Склодовска“ Люблин (Полша), софтуерна компания „Авантера“ (Румъния) и Технически университет Кошице (Словакия).

  В заключителната част на състезанието бе демонстрирана и създадената по проекта електронна платформа за разработване на практически базирани екипни казуси и индивидуални студентски разработки, съвместно с представители на бизнес и обществени организации от гр. Русе и региона. Тя вече е успешно приложена с три пилотни групи от специалности „Бизнес мениджмънт“, „Индустриален мениджмънт“ и „Публична администрация” в катедраМениджмънт и бизнес развитие", където русенските преподаватели работят с изявени студенти в областта на бизнес управлението, индустриалния инженеринг, маркетинга и корпоративната социална отговорност.

  Събитието бе организирано от екип на Факултет „Бизнес и мениджмънт“ - проф. д-р Диана Антонова (Зам.-ректор по Научноизследователска дейност), гл. ас. д-р Ирина Костадинова и гл. ас. д-р Свилен Кунев (проектен координатор) в рамките на международен проект InoLearn4BEEs Иновативни ориентирани към студените практики, включващи ИКТ-инструменти и взаимодействие университет-индустрия за подпомагане на обучението по бизнес и технологично предприемачество“ (програма Еразъм+).

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »