Сряда, 23 Октомври 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.01.2019  » Камен Донев дебютира като режисьор в киното с Уют

  Кадри от филма "Уют"

  Във филма снима любимите си през годините актьори

  Какво ще стане, ако две съседски семейства с нормални взаимоотношения се сватосват и в този момент едното от тях удря джакпота от тотото? И изведнъж става много богато? Как парите променят хората?

  Възможните отговори на тези въпроси са много, Камен Донев дава своя в първия си режисьорски филм, който е нарекъл “Уют”.

  Филмът е без финансова помощ от държавата и е сниман почти две години.

  Премиерата на “Уют” е насрочена за 22 март, заедно с настъпването на пролетта. Доказано е, че за да излезе от тежката зима, човек има нужда и от солидни порции смях.

  Заедно с приятеля си Борис Радев Камен Донев пише филмовия сценарий върху три свои едноактни пиеси, като обогатява тематиката им и разширява някои от сюжетните линии.

  Той и Стефка Янорова са едното семейство, Албена Колева и Валентин Танев - другото. Ще видим още Захари Бахаров (но не с гола глава), Ники Сотиров, Ани Пападопулу, Бойка Велкова която е в ролята на интелектуална съседка, младата актриса от Пловдивския театър Патриция Пъндева и др.

  В трейлъра, който вече върви по екраните на столичните молове, има доста шамари? Така ли е в целия филм?

  “Да, има шамари, но все пак трейлърите са извадка от най-екстремните моменти във филма - каза за “24 часа” Албена Колева, която е в ролята на свекървата. - Но в нашата история освен шамари има и любов, целувки, милувки, чудновати взаимоотношения, деца...

  Камен изследва лудостта, до която е докаран българинът от начина му на живот, и го прави както само той може - чрез тежка комедия.”

  “Темите във филма са взаимоотношенията със съдбата, с парите, със съседите, бъдещето, как живеем, с какви темпове, с какви обороти, какво даваме, какво искаме, как се разминаваме, такива неща”, казва самият Донев.

  И добавя: “Това са едни семейни, тежки взаимоотношения, показани в комедиен аспект. Мисля, че се получи това, което аз исках. Моето чувство за хумор и моят светоглед, към нашия бит...” 

  24chasa.bg

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net