Вторник, 26 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.04.2020  » Живот в изолация: Без стрес в социалните мрежи


  В началото на извънредното положение всеки напазарува и започна да уплътнява времето си у дома с какво ли не, само и само да бъде активен и да не мисли за коронавируса. След три седмици обаче, скуката, липсата на движение и чист въздух, си казаха думата. Повечето от нас постоянно са на линия, защото имат отчаяна нужда от връзка с външния свят и любимите си хора. Освен това не спират да гледат телевизия, за да не изпуснат най-новото около пандемията.

  Лекари изтъкват, че хората биха се чувствали много по-спокойни, ако не четат постоянно информация за COVID-19 и ограничат използването на Facebook, Instagram и Twitter. Причината е, че там има най-различни неща – текстове, снимки, колажи, профили на наши приятели, лекари, организации, които могат да повлияят негативно на психиката на деца и възрастни, с което да повишат тревожността им.

  Трудно ли е да се откъснем от социалните мрежи в такъв момент? Сигурно си казвате: „Ако не работех от вкъщи и не ми трябваше интернет, щях да си изключа Facebook и да не посещавам сайтове!“. Е, това е разумна постъпка, но не всеки би я предприел.

  В наши дни пристрастяването към електронните устройства се смята за болест. Ако продължавате да ги ползвате, за да сърфирате в интернет, трябва да си наложите някои ограничения.

  Блокиране на акаунти/спирането им за определен период

  Тази опция се използва, за да спрем да виждаме постове или да се отървем от злонамерени приятели, които споделят най-различно съдържание, обиждат или използват нецензурни изрази. Е, това ще ви помогне да виждате все по-малко неща, свързани с коронавируса и социалната изолация, които ви стресират.

  "Ако публикациите, които виждате, ви карат да се чувствате зле или ви стресират, тогава помислете за временно блокиране на тези акаунти“, казва д-р Доли Клок пред "POPSUGAR".

  "Заглушете" или блокирайте определени хора или страници в платформи като Facebook, Twitter и Instagram. Те не биват уведомявани за това, което носи известно спокойствие.

  Харесайте страници и акаунти, чието съдържание ви действа положително

  Ако от близо 3 седмици четете за загиналите в Италия или за смъртните случаи и разпространението на коронавируса по света, опитайте да последвате по-различни канали. Така например може да се абонирате за забавни видеоклипове, релаксираща музика, за страници, от които ще получите вдъхновение как да спортувате или кои книги/филми да минете докато сте у дома.

  "Не можете да блокирате всеки акаунт, който ви стресира, но има как да откриете такива, чиито послания са позитивни и ви поднасят много хумор", казва още д-р Клок.

  dnes.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »