Понеделник, 22 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.04.2019  » Храната влияе на сексуалния живот


  Храненето е фактор, който оказва влияние върху секса. Някои видове храни имат способността да намаляват тестостерона, сексуалното желание и чувствителността по време на секс. Други пък влияят по обратния начин. Много плодове, зеленчуци, подправки и пълнозърнести храни могат да регулират тестостерона, да повишат либидото и в крайна сметка да подобрят секса.

  Поддържането на здравословна талия е от решаващо значение за сексуалното желание на мъже. Едно проучване установи, че мъжете, които са с много голяма талия, са склонни да имат еректилна дисфункция, отколкото мъжете с по-малка талия. В крайна сметка преяждането може да причини увеличаване на теглото, което пък да доведе до намаляване либидото и съответно до намалени сексуални взаимоотношения.

  Здравословният начин на живот е ключ към по-добър сексуален живот. Бързото и нездравословно хранене пък може да има негативен ефект върху сексуалното здраве. Консумирането на мазни храни като бургери, пържени картофи влияят негативно, тъй като транс-мазнините, открити най-вече в пържените храни, драстично намаляват либидото на мъжа и дори могат да причинят анормално производство на сперма. Добре е да се избягват и сладките изделия, включително бисквити, бонбони и други преработени храни с високо съдържание на прости захари, които могат да намалят притока на кръв.

  Подобно на пържените храни, алкохолът също може да има отрицателно въздействие върху секса. Според д-р Мериан Фишър, психолог в университета „Сейнт Мери” в Канада твърди, че алкохолът намалява тестостерона, а това може да доведе трудно постигане на ерекция. Причината е, че алкохолът намалява нивата на хормона на любовта – окситоцин и оргазмът се забавя. Затова специалистите препоръчват алкохолът да бъде в умерени количества, за да се избегнат тези нежелани ефекти.

  Съветва се храната, която се консумира, да бъде лека и не мазна. В менюто трябва да се включат много плодове, зеленчуци, които са богати на витамини и минерали и стимулират сексуалното желание. Смята се, че те са мощни оръжия за сексуалното представяне.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net