Четвъртък, 18 Октомври 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.11.2017  » Лекари определиха най-опасните сексуални пози
  Лекари определиха най-опасните сексуални пози

  Интересно проучване показва, че някои от най-предпочитаните и от двата пола пози в секса крият сериозни рискове от физически травми и за двамата партньори. Оказва се, че т.нар. мисионерска и кучешка поза и позицията, при която жената е отгоре, са най-рискованите сексуални пози. По-застрашени от физически увреждания при практикуването им са мъжете.

  Проучване, публикувано в изданието Journal of Impotence Research, проследява причините за зачестилите в последните години случаи на фрактура на пениса при мъжете или потенциално опасните уретрални увреждания при жените, получени по време на секс. Резултатите показват, че в гоялама част от случаите тези травми се дължат именно на честото практикуване на някои сексуални пози.

  Като най-опасна поза в секса се определя кучешката поза. Клиничната практика и проследяването на 90 случая на мъже с фрактура на пениса във Великобритания показва, че най-голяма част от тях (над 40%) са получени именно вследствие на секс в кучешка поза. Не само че най-често води до физически рискове за сексуалното здраве на мъжа, но тази поза провокира и най-сериозните увреждания на пениса.

  В допълнение това е позата, която се асоциира и с най-голям риск от увреждане на половите органи и при жената. Макар и да се срещат по-рядко, около 50% ос случаите на уретрални увреждания при жените са следствие от опасно практикуване на кучешката поза в секса.

  Мисионерската поза е втората най-рискова сексуална поза, на която се дължат около 25% от сексуално провокирарите травми при мъжете и около 20% от тези при жените.

  Жената отгоре е третата най-опасна за здравето на мъжа сексуална поза. В близкото минало тя беше определяна като най-опасна за мъжа, но днес статистиката показва, че вече е отстъпила лидерската позиция. Според справка с данните от лекарската практика във Великобритания с нея се асоциират "едва" около 15% от случаите на фрактура на пениса при мъжете. За радост, сексът в тази поза изключително рядко води до физически увреждания при жените. 

  Интересен факт е, че непосредствено преди проучването, разкриващо най-опасните пози в секса, е проведено друго, което опредлея кучешката и мисионерската поза като двете най-любими пози на сексуално активините хора по света. По ирония на съдбата за пореден път се доказва колко близко свързани са приятното и опасното във всеки аспект на живота.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net