Неделя, 24 Юни 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.09.2017  » Google Maps скоро ще знае повече, отколкото очакваме

  https://m3.netinfo.bg/media/images/32689/32689401/655-402-google-street-view-avtomobil-kola.jpg

  И в момента Google Maps разполагат с доста подробности за адреси, местоположение на магазини, натовареност на трафика и др. Скоро обаче популярната услуга ще знае впечатляващи подробности благодарение на новите камери за Street View, съобщава сп. Wired.

  За пръв път от осем години насам Google обновява камерите на автомобилите, които обикалят и снимат улиците по света. Новите камери са с по-висока резолюция и ще могат да се използват за машинно обучение и анализи от изкуствен интелект.

  Камерите ще снимат с повече и по-добри детайли. Това е от значение не само за качеството на изображенията в услугата Street View. Хората вече търсят все повече подробности в Google Maps, не само адреси. Те например искат да знаят и работното време на даден магазин или ресторант. Качествените снимки на Street View ще позволяват на алгоритмите на Google да разчитат дори табелите с работното време например.

  Освен това изкуственият интелект ще може да "опознава" заобикалящия свят по-добре. Той ще може да прави повече връзки между обектите и сградите, както и да отговаря на съвсем тривиални въпроси например "каква е розовата сграда в края на улицата" или "какво е името на магазина до този за обувки". Всичко това ще е възможно благодарение на анализите на снимките от алгоритмите.

  Една от дългосрочните цели на Google е да може да отговаря смислено на всеки въпрос на потребителя. За да постигне това обаче се нуждае от огромни обемни информация. Данните ще се използват и за цялостно машинно обучение и усъвършенстване на изкуствения интелект отвъд карти и навигация, казва още Google.

  vesti.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    31.05.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net