Сряда, 17 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.06.2024  »  Стара Загора ще е домакин на Джаз в цялата страна
  Веднага след тазгодишното издание на джаз фестивала „Цветовете на джаза“ в Стара Загора, градът на липите ще бъде домакин на третото издание на „Джаз в цялата страна“ . Това съобщават организаторите от Jazz FM радио. Този уикенд, 15 и 16 юни, почитателите на джаза ще имат възможност да се насладят на две концертни вечери на Античия форумен комплекс „Августа Траяна“.


  Участие ще вземат над 60 артисти от цялата страна. По време на двата фестивални дни на сцената ще се качат Държавна опера – Стара Загора със спектакъла „Джазоспекция“ и проектът в подкрепа на деца със специални потребности „Ние сме музиканти“, както и възпитаниците на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, а също и Центърът за подкрепа за личностно развитие и Народно читалище „Родина – 1860“.  В програмата на фестивала ще се включат и Общински бигбенд – Стара Загора, групите Project 7, Overground Brass Band и Mike Sax & X Key.

  Фестивалът на Jazz FM ще даде сцена за изява на наградените през тази и отличени през изминали години участници, сред които много стипендианти на Министерството на културата, както и наградени преподаватели. Ще им акомпанира Мирослав Турийски – пиано, а в отделни изпълнения ще се включат и басистът и член на екипа на Jazz FM Владислав Мирчев, и лауреатът на конкурса – барабанистът Ивайло Манев. Специален участник в някои от песните ще бъде тромпетистът Михаил Йосифов. По традиция изпълнения ще поднесе и Надя Тончева, която ще пресъздаде песен на Антонио Карлос Жобим и джаз стандарт с квартет, в който специално участие взима китаристът Живко Велев.

  Друг акцент в програмата ще са поетите на  Стара Загора, а именно шлагери на Петър Ступел и Йосиф Цанков по стихове на Веселин Ханчев, които ще изпълни Мими Николова, а песен по „Тихият пролетен дъжд…“ на Николай Лилиев с композиция на Красимир Милетков ще поднесат младите певци от Вокална студия „Траяна ГЛАС“ с ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева.

  Припомняме, че в момента в Стара Загора се провежда поредното издание на джаз фестивала, който за втори път е под мотото „Цветовете на джаза“. Тази вечер на сцената ще се качат учениците от Национално училище по музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ с концерт Singing Herbie Hankock.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »