Понеделник, 4 Март 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.11.2023  » Обстановката в Русенско се нормализира
  Тежката обстановка на територията на област Русе постепенно се нормализира. Усложнена остава ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово. Там е обявено бедствено положение. По последни данни електрозахранване продължава да няма в 4 населени места. Всички те са на територията на община Две могили. Става дума за селата Баниска, Пепелина, Помен и Могилино, като засегнати са около 1400 души. В тези четири населени места въобще няма електроподаване понастоящем. 


  В редица други села и градове от областта все още продължават проблемите с електрозахранването, като се прави всичко възможно в най-кратки срокове такова да бъде осигурено за постоянно. За момента има места, на които електрозахранването прекъсва постоянно. 

  Екипите на „Енергоразпределение-Север“ са на терен. Възстановителните действия се затрудняват от дългите и непроходими трасета, падналите клони и дървета, както и непочистените на места пътища. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и GSM-те не работят. В някои от общините все още има временни затруднения при използването на стационарните телефонни линии.

  Колкото до проблема с водоподаването в региона, 9 населени места остават и към момента без вода. Това са Могилино, Помен, Екзарх Йосиф, Обретеник, Пиперково, Две могили, Пепелина, Табачка и Хотанца. Очакванията са проблемите там да бъдат решени най-късно през утрешния ден, тъй като водоснабдяването е спряно поради липсата на електричество. Въпрос на време е още тази вечер да се възобнови водоподаването към Бяла, Бистренци, Пет Кладенци, Полско Косово, Стърмен и Борово. Вече е осигурено електричество към помпените станции, които захранват тези населени места. 

  Ръководството на Областната администрацията е в постоянен контакт с всички институции и структури, които имат пряко отношение по преодоляване на зимната обстановка.

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »