Петък, 19 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.01.2022  » Министър Проданов подкрепя създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав
  Министърът на туризма Христо Проданов заяви, че застава изцяло зад създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав. Необходимо е и създаването на нов бранд за България, нови регионални маркетингови стратегии и планове.

  Той каза това на среща в министерството с Пенчо Милков - кмет на община Русе. В срещата участва и заместник-кметът по икономиката Златомира Стефанова.  Пенчо Милков бе категоричен, че до момента средствата, отделяни за развитието на туризма и инфраструктурата в Северна България, са по-малки в сравнение с тези за Южна България, което обуславя и по-слабата активност на частните инициативи в областта на туризма.

  Тримата разгледаха и темата, която засяга всички дунавски общини - речните круизни кораби и водният транспорт. Милков и Стефанова подчертаха значението на бързите проверки от РЗИ при акостирането на корабите, за да се представят повече дестинации в страната ни и да остане България в маршрутите на речния туризъм.

  Повдигнат бе и въпросът за драгирането и поддръжката на водния път и създаването на единни правила със съседна Румъния за спокойствието на корабособствениците, плаващи в българо-румънския участък.

  „Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин трябва да има връзка и разходки по реката", каза Пенчо Милков.

  Той предложи Русе да бъде включен в експедиентски журналистически турове на Министерството на туризма, за да може да се популяризира като дестинация.

  Министър Проданов увери, че ще подкрепи тазгодишното издание на русенското туристическо изложение "Уикенд Туризъм". През миналата година то бе отличено като най-доброто туристическо събитие, което даде основание на кмета да покани министъра да го открие през юни.

  Златомира Стефанова изрази готовност общината да продължи активното си участие в Дунавския туристически регион и подчерта, че финансирането с цел създаването на обща маркетингова стратегия ще е от ключово значение за развитието на структурата.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »