Понеделник, 18 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.11.2020  » Русенският университет отбелязва 75 години от създаването си


  С празнична програма Русенският университет ще отбележи 75 години от създаването си, които се навършват на 12 ноември /четвъртък/. Това съобщи ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. Христо Белоев. Той обясни, че всички събития от началото на годината, които са повече от 100, са били част от празничния календар по повод на годишнината на университета. Белоев посочи, че академичната среда и възможностите за високотехнологични решения са позволили организирането на инициативи в разнообразен формат, включително и във виртуален.


  Тържественото отбелязване на 75-годишнината на Русенския университет ще се състои чрез съчетаване на присъствени и онлайн събития.

  Началото на програмата на 12 ноември ще бъде поставено с откриване на постерна изложба "75 години Русенски университет". Експозцията от 20 табла ще представи в хронологичен ред всички по-важни събития в университета през последните пет години.

  Ще бъдат представени и четири юбилейни издания - празничният брой на вестник "Студентска искра", книгата "Пожелай свободата", посветена на 170 г. от рождението на Ангел Кънчев и на 75-годишнината на Русенския университет, книгата "РУморески"- с весели случки от живота на Русенския университет в периода 1945-2020 година, както и виртуален албум "75 години Русенски университет", който представя най-значимите съвременни постижения на Русенския университет в различни сфери от неговата дейност - образование, наука, иновации, регионално лидерство, международен авторитет, постижения на студентите и докторантите, клубната дейност в университета. На всяка страница в албума има по два QR-кода, при сканирането на които се отварят дигитални изображения или 3D-модели.

  Програмата в късния следобед включва и тържественото събрание с присъствието на ограничен брой представители на ръководния състав на университета и официални гости. То ще бъде излъчвано в реално време в YouTube-канала на Русенския университет. Тогава ще се състои и премиерата на промоционалния филм "75 години Русенски университет".
  По повод на годишнината ще се състоят и две международни онлайн конференции.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »