Петък, 18 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.08.2020  » Община Русе набира доброволци за дом Възраждане

  Община Русе набира доброволци за дом „Възраждане“ които да помагат на персонала при обгрижването на възрастните хора. Това стана ясно след среща между временно изпълняващия длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев, временно изпълняваща длъжността директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова и здравните работници на територията на общината.  Енчев се обърна към здравните специалисти с призив да се включат в борбата срещу коронавируса, защото персоналът на дома към този момент е недостатъчен, за да покрие всички нужди на потребителите на социалната услуга.

  Четвъртият етаж на дома е предназначен за възрастните хора, които са дали положителна проба за COVID-19, но нямат симптоматика и се чувстват в добро физическо и психическо здраве. На втория и третия етаж са хората, които са с отрицателни за коронавирус резултати. Друга част от потребителите са настанени в общинската вила „Липник“, но има и хора, които все още се лекуват в болнични заведения. След изписването им, те ще бъдат настанени на третия етаж на дом „Възраждане“ и по този начин медицинският персонал се разкъсва на няколко места.  Затова Община Русе призовава за съдействие в този така труден за всички момент и очаква медицински сестри, фелдшери и здравни работници да се присъединят и помогнат на възрастните хора. С призив общината се обърна и към факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“, както и към Българския червен кръст, доброволци от които вече са част от екипа на дом „Възраждане“.

  В дом „Възраждане“, както и във вила „Липник“ минава редовна визитация на д-р Метев и екипа му от Белодробната болница в Русе, по време на която се следи състоянието на всеки един потребител на социалната услуга. Община Русе призовава за човешко и колегиално отношение към създалата се ситуация.

  Зам.-кметът се срещна и с директорите на детски ясли, за да бъдат обсъдени всички мерки за безопасност. И в яслите, аналогично на детските градини в общината, ще бъдат закупени предварително маски, калцуни, шлемове, костюми и дезинфектанти, за да може да се реагира веднага в случай на създала се ситуация, свързана с COVID. Необходимо е изготвянето на план за действие, който да бъде окачен на видно за родителите и персонала място, както и заповед, в която да се назначат двама или трима заместници в случай, че директорът отсъства от работа.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »