Петък, 18 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.08.2020  » Двама мъже иедна жена са новозаразените с COVID-19

  По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани три нови случая на коронавирус. Двама мъже на 27 и 43 години, както и една жена на 42-годишна възраст. Всички те са от Русе и се намират в стабилно състояние, като само 27-годишният мъж е хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Младият мъж е с пневмония, но без други сериозни усложнения.


  Няма нови констатирани случаи на коронавирус на територията на дома за стари хора „Възраждане“. Общият брой на потвърдените случаи остава 91 души, от които 83-ма обитатели и осем души персонал. От посочените 83 потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са три. 28 са настанени в лечебни заведения, като 22 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, както и още трима в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 15 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 34 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а трима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация.

  От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат електротехникът, една от санитарките, както и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт. На 5-ти август медицинската сестра от социалното заведение, която беше заразена с COVID-19, е имала един отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, а вчера й е изтекла карантината. На домашно лечение от работещите там остават една от санитарките и социалния работник.

  На 3 август по указания на Върховната административна прокуратура Окръжната прокуратура в Русе е образувала прокурорска преписка, по която е разпоредена проверка, касаеща констатирани случаи на заразени с COVID-19 ползватели на социална услуга в дома за стари хора „Възраждане“.

  За последните 24-часа броят на излекуваните се е увеличил с още седем души. Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 247, като активните случаи са 145. От тях 49 са на болнично лечение, а другите 96 са под домашна изолация.

  Към момента поставените под карантина в областта лица са 235, а за други 7020 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7255.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »