Понеделник, 25 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.04.2020  » ГЕРБ с мащабна дарителска кампания в Русе и областта


            Дарителска кампания в цялата област стартира Политическа партия ГЕРБ. В нея се включват народни представители, кметове на общини, кметове на кметства, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.

  Общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС - Русе в края на миналата седмица направиха дарение от 1000 лева на УМБАЛ «Канев». Както вече съобщихме, председателят на групата на ПП ГЕРБ Бедрос Пехливанян  също направи лично дарение на УМБАЛ „Медика“ за закупуване на бързи тестове.


  По време на онлайн заседание, провело се снощи, общинските съветници решиха ежемесечно до края на извънредното положение да даряват част от заплатите си. Предстои да бъдат окомплектовани хранителни пакети от първа необходимост, които да се раздадат на нуждаещи се семейства в малките населени места. Към инициативата с лични средства се включват и всички кметове на ГЕРБ от малките населени места в община Русе.


  Кметът на Бяла Димитър Славов също направи дарение от 1000 лева на болницата в град Бяла – МБАЛ «Юлия Вревска». Предстои и други кметове в областта да направят лични дарения.


  Както вече съобщихме, народните представители от групата на ГЕРБ ще превеждат половината от месечните си възнаграждания по специално разкрита сметка на ПП ГЕРБ отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за органичаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.


  "В тази извънредна ситуация, в която се намираме, трябват и непопулярни мерки, за да се справим с настоящата криза. Днес всички минаваме през тежко изпитание. Това изпитание постави на дневен ред един въпрос – до колко сме Човеци, способни на лична отговорност и съпричастност. Отвъд временните си социални роли ние сме еднакво уязвими. Единствената причина сега да огласим дарителската си кампания, е да насърчим и други да го направят, ако имат възможност, защото никой от нас не съществува отделно от другите и този вирус го доказа. Благодаря на всички, които се включват и в кампанията на Министерство на здравеопазването в подкрепа на българските медици, работещи в условията на пандемията COVID-19 с текст SOLIDARNOST, изпратен на номер 17 777", заяви областният координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »