Сряда, 3 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.11.2019  » Окръжен съд – Русе обявява конкурс за фотография

  Окръжен съд – Русе обявява конкурс за фотография по повод 80-тата годишнина от откриването на Русенската съдебна палата. Той е под надслов  „Съдебната палата на Русе през четирите сезона“.

   

  Строителството започва през 1929 г. и завършва през 1939 г. Откриването й се отбелязва на 27 октомври 1940 г. Интериорът на сградата е проектиран изцяло от арх. Папазов, а стъклописите - от проф. Иван Пенков. Изпълнението им е реализирано в Германия. Мраморни колони и гранитен под, извито двураменно стълбище с красив парапет и разноцветни орнаментни прозорци приковават погледа. Скулптурните фигури по фасадата на сградата са проектирани и изпълнени от проф. Любомир Далчев през 1938 г. През годините на социализма тук се помещават Окръжният и Градски Съвети на Русе. От 1990 г. пак е Съдебна палата.

  Откриването на Русенската съдебна палата на 27.10.1940 г. се превръща в знаменателно събитие дотолкова, че церемонията се предава по единственото тогава радио „София“. Водосветът е отслужен от Митрополит Михаил. За откриването пристига и тогавашният министър на правосъдието Васил Митаков.

  В конкурса могат да участват индивидуално любители фотографи в две възрастови групи:

  Първа възрастова група – ученици от V до VІІІ клас от всички училища в област Русе.

  Втора възрастова група – ученици от ІХ до ХІІ клас от всички училища в област Русе.

  Целта е учениците, използвайки любимото си ежедневно занимание фотографията, да покажат своето виждане по темата. За участие се приемат авторски фотографии, разпечатани (лазерен, мастилено-струен или фото печат) черно-бели и/или цветни фотографии на Съдебната палата през четирите сезона. Творбата от четири различни кадъра, следва да е оформена на един лист А3 формат. Допуска се снимките да бъдат редактирани с фотообработващ софтуер.

  До 25 септември 2020 г. авторите могат да представят да донесе фотографията си, разпечатана, в размер А3, в Окръжен съд – Русе, ул. Александровска № 57, ет. 3, стая 32 или 33, а файлът, от който е отпечатана да изпрати на e-mail: courtruse.press@gmail.com

   

   АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »