Сряда, 16 Юни 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.05.2018  »  МГ-то отвяха всички отбори на фестивала на роботиката

  18 отбора от Русе, Свищов, Силистра, Варна, Добрич и Шумен мериха сили във второто издание на Русенския фестивал на роботиката, което се проведе в Русенския университет. Регионалната инициативата е част от програмата „Роботика за България“.

   

  Екипите и техните ментори представиха работата си по роботите пред жури в направлението „Рободизайн“. В направлението „Робоигра“ се реализира пряка надпревара с другите отбори в изпълнението на мисии. „Отборната игра“ е тази част от надпреварата, в която бяха оценявани уменията на членовете на отбора да общуват помежду си, да си помагат и да споделят идеи и умения в състезателния процес.

   

  В направлението „Изследователски проект“ участниците презентираха своите научноизследователски проекти по тазгодишната тема - „Хидродинамика“. Крайното класиране бе определено от представянето на всеки отбор в четирите направления.

  Генерално класиране:

  Първа дивизия /отбори, участващи в програмата от предходни години/

  Първо място – отбор The Force от МГ „Баба Тонка“ - Русе

  Второ място – отбор RoboDuty от МГ „Баба Тонка“ - Русе

  Трето място – отбор RoboTeam от МГ „Баба Тонка“ – Русе

  Втора дивизия /отбори, участващи в програмата за първа година/

  Първо място – отбор Phoenix Bots от МГ „Баба Тонка“ - Русе

  Второ място – отбор Eagle Bot от МГ „Баба Тонка“ - Русе

  Трето място – отбор Fast Brains от МГ „Баба Тонка“ – Русе

  Тези отбори се класираха и за участие в националния кръг на състезанието през месец юни в София. Бяха връчени и грамоти за отлично представяне в отделните направления на отличилите се отбори.

   

  Програма „Роботика за България“ се реализира по идея и инициатива на SAP Labs България и в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Тя стартира през 2015 година и основната й цел е да се стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, както и да се създаде възможности за работа в екип.

  Надпреварата бе организирана от МГ „Баба Тонка“-Русе и Русенския университет. Събитието се реализира и с подкрепата на  Училищното настоятелство на МГ „Баба Тонка” и фирма „Клевърсофт“ ООД.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »