Четвъртък, 1 Юни 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.05.2023  » Кои са шестте най-полезни растителни масла


  Привържениците на диетите и стриктното правилно хранене много често се опитват да изключат растителните масла под каквато и да е форма от диетата, защото ги смятат за безполезен продукт.

  Те обаче имат и положителни свойства, според Антон Поляков, диетолог и ендокринолог.

  Той твърди, че сред разнообразието от растителни масла има особено полезни, които влияят благоприятно на жлъчния мехур, черния дроб и имунната система. Този списък включва следните масла:

  1.Масло от тиквени семки
  То има балансиран състав по отношение на съдържанието на омега-3, поради което има добър ефект върху функционирането на жлъчния мехур.

  2.Масло от коноп и орехи
  И двете масла съдържат растителна форма на омега-3, която има противовъзпалителни ефекти, обясняваКоко лекарят.

  3.Кокосово масло
  „Ако човек няма алергии, тогава това масло трябва да бъде включено в диетата, защото има противогъбични, антипаразитни и антибактериални ефекти“, каза Поляков. Той е еднакво ефективен както в твърда, така и в течна форма.

  Той също така подчерта, че готвенето с такова масло го прави по-безопасно, тъй като при пържене не се образуват канцерогени.

  4.Ленено масло
  Това масло има и много полезни свойства, например стабилизира работата на стомашно-чревния тракт и жлъчния мехур, а също така укрепва имунната система, обясни лекарят.

  Не е лошо, но има сериозен недостатък. Разваля се много бързо, затова е по-добре да изберете сурово пресовано ленено масло. Ако се съхранява дълго време, може да загуби полезните си свойства, сигурен е Поляков

  5.Масло от бял трън

  Повлиява добре работата на жлъчния мехур и черния дроб.

  Поляков забеляза, че лъжица всякакво растително масло сутрин е добър навик, който помага на тялото да се чувства по-добре.

  - Маслото помага за стартиране на храносмилателната система след събуждане. Всъщност той подготвя стомашно-чревния тракт за приема на храна, смилането на мазнините, а също така контролира изтичането на жлъчката и състоянието на чревния микробиом, увери той.
  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »