Събота, 21 Май 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.05.2022  » Ако се събуждате през нощта, вие сте...

  Най-вероятно ви се е случвало да се събудите през нощта и след това да не можете да заспите отново. Това усещане е меко казано раздразнително. Традиционната китайска медицина казва, че причините, заради които човек се събужда през нощта, рядко са „лош или неспокоен сън”, а говорят за нещо по-дълбоко, пише struma.bg.


  Сънят е нещо от жизнена важност и е от основно значение за нашето физиологично благополучие, казва китайската медицина. Една теория, използвана от лекарите, за да обяснят цикъла на сън, е „шен”, която описва мисълта, състоянието на съзнанието и умствените функции. Според нея голямо значение има часът, в който се събуждате посред нощ. Ето какво казва той за вас.

  Между 23:00 и 1:00 часа: Изпитвате емоционално разочарование

  Традиционната китайска медицина приписва този период от време на жлъчния мехур, който е част от това, което контролира нашите емоции, нашата страст към живота, действието и увереността.

  Когато жлъчният мехур е балансиран, ние се чувстваме щастливи и доволни. Но ако изпитвате липса на страст, проблеми с вземането на решения или плахост, жлъчният ви мехур не е в синхрон.

  Между 1 и 3 сутринта: Ядосани сте

  Гадната ви колежка злорадстваше ли за новото си повишение? Някой засече ли ви, докато шофирахте за работа тази сутрин? Да, ядосани сте.

  Гневът е свързан с черния дроб. Когато имате чувство на негодувание, което остава неизразено, то се натрупва с течение на времето в черния дроб. За да преодолеете това, е важно да разпознаете нуждата си от изразяване на емоции. Когато пускате чувствата си навън, имате способността да укрепите взаимоотношенията, както и да освободите негативните енергии.

  Задържането на гняв, ярост или обида води до постоянен емоционален товар, който ще се появява отново през нощта.

  Между 3 и 5 сутринта: Вселената се опитва да ви каже нещо

  Това са часовете, в които белите дробове са най-активни. В традиционната китайска медицина белите дробове са отговорни за движението на енергия през цялото тяло, както и за осигуряване на имунна защита. Известно е също, че те сигнализират за състояния на депресия и скръб.

  Ако преминавате през труден период в живота си и изглежда не можете да преодолеете хватката, която тя има върху вас, Вселената се опитва да ви даде насока. Когато се събудите в този диапазон, отделете малко време, за да се отпуснете, да дишате дълбоко и да се свържете на по-дълбоко ниво със себе си.

  Между 5 и 7 сутринта: Имате емоционални блокажи

  Когато се събуждате през нощта по това време, червата ви са свръхактивни. Ако имате проблеми с отварянето към други хора или пък не можете да пуснете старото, вероятно имате дисбаланс в дебелото черво. Време е да поработите върху себе си.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »