Събота, 21 Май 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.05.2022  » Равенство между половете в германски басейни

  Като част от политиката си за постигане на равенство между половете германският град Гьотинген е първият в страната, където жените могат законно да плуват без горнище в басейни на открито и закрито, съобщава американското издание "Форбс".


  Германия е страна, която е известна с традициите си за влизане без дрехи в спа центровете и уелнес курортите, нудисти могат да се видят и край много езера и дори в градски паркове, но за басейните обикновено важат по-строги правила, особено когато става дума за обществени басейни.

  Поводът за нововъведението в правилата вероятно е случай от 2021 г., при който транссексуален плувец е помолен да си сложи горнище на бански, докато плува в местен басейн.

  Плувецът настоявал, че е мъж, но въпреки уверенията му, бил принуден да напусне, а впоследствие му бил забранен достъпът до басейна. Германското издание "Шпигел" описва ситуацията по следния начин: "Басейн в Гьотинген изхвърля човек, който се къпе без горнище на бански. Човекът не се възприема за жена. А сега имаме ново правило".

  Новото правило ще важи за тестов период от 1 май до 31 август и за начало ще е в сила само през уикендите, за да се преценят ефектите му в обществото, пише dir.bg.

  Това предизвика ново недоволство сред част от жителите на града, според които правото на жените да плуват без горнище е ограничено за няколко месеца и само в определени дни. Местните власти обаче настояват, че то няма как да важи в делничните дни, когато в обществените басейни има уроци по плуване за ученици.

  Именно заради факта, че германците за известни със свободните си виждания относно показването на телата без дрехи, местните власти и пресата в Гьотинген са изненадани от световното внимание, предизвикано от новото правило, коментира "Форбс". Местният вестник "Гьотинген Тагерблад" пише, че е удивително как "този малък град в центъра на Германия внезапно се оказва в заглавията на вестниците не само в страната, но и по света. И всичко това, защото тук скоро в басейните ще могат да се видят хора с голи гърди".

  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »