Четвъртък, 4 Март 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.01.2021  » Ако пием топла вода всеки ден...


  Пиенето на топла вода, обикновено придружена с резен лимон или сок от лимон, има невероятни ползи за здравето. Ако развиете този навик да пиете по една чаша топла вода на гладно, в тялото ви може да настъпят положителни промени, пише az-jenata.bg.

  Едни от най-добре изразените ползи за здравето от пиенето на топла вода с лимон рано сутрин на гладно са подобряването на храносмилането, ускоряването на метаболизма и по-красивата и гладка кожа. Това се дължи най-вече на детоксикиращите ефекти от този ритуал.

  Добре е да пиете топла вода на гладно, особено с лимон, защото тя активизира процесите на обмяна на веществата, събужда организма след сън и го хидратира. Поддържането на добра хидратация още от сутринта е изключително важно за здравето и състоянието на тялото. През нощта по време на съня ние губим голямо количество течности и затова пиенето на топла вода сутрин е един добър начин да възстановим тези загуби и да се хидратираме.

  Ако пием топла вода всеки ден...

  През зимните дни топлата вода може да ви помогне и да се сгреете, ако имате нужда. Тя е чудесен заместител на горещия чай, с който, както знаем, не е добре да се прекалява. Пиенето на топла вода има отпускащ за мускулите ефект, особено след тренировка.

  Пиенето на топла вода сутрин може да помогне и на кожата ви. Топлата вода хидратира кожата, а в комбинация с лимон има алкализиращи и регенериращи свойства, които могат да успокоят различни кожни раздразнения, акне, да балансират секрецията на мастните жлези, което намалява себума и лъщенето.

  Редовното пиене на топла вода сутрин може да помогне в отслабването, тъй като засилва метаболизма и детоксикацията на организма. Това е добра предпоставка за изгаряне на мазнини в комбинация със здравословен и балансиран режим на хранене.

  Топлата вода помага на дебелото черво да ускори движенията си, което подобрява редовността на изхождането и детокса.

  Препоръчително е водата, която пиете, да не е твърде гореща. Прекалено топлите течности могат да увредят хранопровода, зъбния емайл, да повлияят негативно на микрофлората в устната и коремната кухина.

  fakti.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »