Неделя, 1 Август 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.05.2020  » Какво облекчава влажната кашлица?


  Поради вирусна или друга инфекция възпалението на горните дихателни пътища може да е съпроводено с отделяне на секрети. Те понякога затрудняват дишането и дори изкашлянето.


  Две съставки в хранителните добавки могат да се окажат полезни при овладяване на процеси. Това са ацетилцистеинът и бромелаинът. 

  Ацетилцистеинът е предшественик на глутатиона и производно на L-цистеина. Има свойството да втечнява секретите и подпомага тяхното елиминиране, с което и облекчава влажната кашлица. Същевремено се проявява като стимулатор за дихателните пътища.

  Бромелаинът е растителен ензим, който се извлича от ананас. Подкрепя фунциите на храносмилателния тракт, но е ценен и за имунната система.

  Притежава добра имуномодулираща активност и е отлично средство при инфекции и възпаления на горните дихателни пътища. При клинични изследвания се установява, че приложението му при остър синузит дава изключително добри резултати, дори повече отколкото на конвенционалните средства. 

  Синергията между тези две съставки дава подходящ вариант за съпровождаща терапия при антибиотично лечение на остри и хронични инфекции и при подкрепящо лечение на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ). Отразява се положително и на общите защитни сили на организма. 

  Заболяванията на дихателната система никога не бива да се подценяват. Тя не е просто една от жизнените системи на организма, а осигуряващата ни кислороа, който е необходим за обмяната и за всички жизнени процеси в организма. Влошената ѝ работа води до нежелани последици за имунитета, за пълноценната функция на мозъка, за осигуряването на енергия и физическата сила и издръжливост. 

  Ето защо не бива да се позволява инфекциите на респираторния тракт да хронифицират. Задухът и затруднението в дишането, кашлицата са не само неприятни сами по себе си, но отварят пътя към хронични заболявания, които се лекуват трудно или изцяло влошават качеството ви на живот.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »