Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.12.2019  » 6 признака, че сте обсебени от социалните мрежи


  Социалните мрежи са колкото полезни, толкова и „отровни“. Тяхното предназначение да сплотяват и свързват хора, независимо в коя точка на света са, отдавна е комерсиализирано. Осввн това, психологическите ефекти от всички лайкове, коментари и споделяния се оказват вредни за емоционалното здраве и самочувствие. Ето кои са сигурните знаци, че потребността ви от социални мрежи е нездравословна.

  1. Научавате новините от Фейсбук

  Това е страшно и опасно. Голяма част от новините, които се въртят из фейсбук пространството, са фалшиви. Вземете вестник, пуснете вечерните новини или просто си набележете няколко сайта, които представят адекватна информация.

  2. Телефонът постоянно е в ръката ви

  Ако мобилното устройство се е превърнало в естествено продължение на ръката ви, трябва да се замислите. Добре е понякога да отидете на разходка без телефона си или поне до кватралния магазин. Повярвайте ни, можете да изчакате на опашка без социалните медии да ви правят компания. Скуката няма да ви убие, дори понякога е полезна.

  3. Първото нещо, което правите сутрин, е да си проверите фийда

  Независимо дали във фейсбук, Instagram, или Twitter. Каквато и да е платформата, която е до вас от момента, в който си отворите очите, ви вреди. Вероятно губите нещо повече от времето си - чаша хубаво кафе, бърз душ и дори сутрешна гимнастика.

  4. Използвате социалните мрежи за приспиване

  И преди да се усетите, вече е минал половин-един час в безполезно скролване. А на сутринта ви се ще да си бяхте легнали по-рано. Затова преди сън, винаги оставяйте телефона в другата стая. Ако искате да четете, просто вземете книга.

  5. Започвате да се сравнявате с другите

  Това е опасна игра, а вие дори не осъзнавате, че я играете. И в един момент завистта започва да се надига в душата ви – защото всички са влюбени, ходят на скъпи почивки, имат повече успех или поне по-интересен живот. Не забравяйте, че хората публикуват това, което искат да видите.

  6. Не се обаждате на приятелите си, защото виждате, че са добре

  Ако сте информирани какво се случва в живота на вашите близки, не защото прекарвате време с тях или говорите по телефона, а защото публикуват в социалните медии, нещата определено са притеснителни. Това е самотно съществуване – затова изпратете коледна картичка, обадете се на близките си, изненадайте приятел в обедната почивка.

  Expert.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »