Понеделник, 28 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели
     28.09.2020 - Човек на име Уве с безплатна прожекция в Русе
  Част от турнето на мрежите на ЕК

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.02.2019  » Хималайска сол – защо е най-полезната сол?


  Поради условията, при които се е образувала, хималайската сол е един от най-добрите източници на естествени минерали и е в пъти по-здравословна от бялата, обработена трапезна сол. За разлика от нея, хималайската е естествено богата на йод, а розовият ѝ цвят се дължи на наличието на железен оксид. Хималайската сол има различна структура – колоидна форма, което позволява да се усвоява по-лесно от тялото. Тя осигурява над 80 микроелемента. Има много ползи за тялото и някои от тях са:


  Хималайската сол понижава кръвното налягане

  Поради високото съдържание на натрий, хималайската сол има способността да понижава кръвното налягане. Когато се приема тази сол вместо обработената трапезна, тялото по-лесно обработва минералите. Така тялото не се нуждае от много вода, за да изчисти излишният натрий и съответно тялото няма да задържа вода, което ще помогне за намаляване на кръвното.

  Хималайската сол служи за балансиране на pH

  Небалансираното pH е проблем, който може да доведе до всякакви здравословни проблеми като увеличаване на теглото, загуба на костна плътност, камъни в бъбреците и т.н. Така хората, които имат pH дисбаланс може да подобрят това състояние чрез използването на хималайска сол в храната си.

  Хималайската сол подобрява храносмилането

  Хранителните вещества в хималайската сол увеличават способността на храносмилателно-чревния тракт да абсорбира хранителните вещества. Хималайската сол помага за активирането на слюнчести жлези, които освобождават амилаза – ензим, който помага за усвояването на въглехидратите. Тя стимулира и усвояването на протеините и помага за разглеждането на храната.
  Освен че подобрява храносмилането, този тип сол помага за намаляване на чувството за глад и е идеален за тези, които искат да намалят излишните килограми.

  Хималайската сол укрепва тялото

  Много от минералите, които съдържа хималайската сол, са от жизненоважно значение за поддържане на здрави кости и съединителни тъкани, както и за правилното възстановяване на мускулите и кръвообращението. Хората, които са предразположени към студени крайници, артрит и дори умствена умора, могат да консумират по-често хималайска сол.

  Хималайската сол осигурява тези и още много други ползи за здравето. Сред тях са балансиране нивата на кръвната захар, поддържане на добър хормонален баланс, подобряване на съня, поддържане функцията на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза и още много други.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »