Вторник, 4 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.02.2019  » Натурални продукти в борбата с морбили


  Морбили е силно заразно остро вирусно заболяване, което започва с треска, хрема, кашлица, червени очи и болки в гърлото. Следва обрив, който се разпространява по тялото. Освен традиционната медицина, има някои естествени продукти като билки и добавки, които могат да подмогнат борбата с морбили и да помогнат за по-бързото възстановяване.

  Един от тях е ечемикът. Той е богат на витамин С, минерали като цинк и антиоксиданти, които спомагат за ускоряване на лечебния процес. Приемат се няколко супени лъжици ечемик във вода и това се пие два-три пъти дневно през интервали от два до три часа.

  Корен от женско биле е друг естествен продукт, който има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства и може да помогне при морбили и други вируси като херпес. Трябва да се има предвид, че коренът от женско биле може да бъде опасен, ако се приема по-голямо количество и може да се появяват различни симптоми като главоболие, умора и високо кръвно налягане. Затова е необходима консултация с медицински специалист преди той да се приема редовно. 

  Кокосовата вода е друг продукт, който е подходящ при морбили. Той съдържа няколко хранителни вещества и антиоксиданти, които помагат на организма да се изчисти от токсичните елементи. Кокосовата вода е изключително ефективна за бързото възстановяване от морбили и може да се приема по два пъти дневно.

  Куркумата има антисептични и антиоксидантни свойства, което я прави ефективна за бързото облекчаване на симптомите на морбили. Именно заради това куркумата се смята за едно от най-ефективните природни лечения на морбили.

  Счита се също, че има връзка между морбили и дефицит на витамин А, който може да доведе до тежки усложнения и проблеми с очите. Морбили е причина за между 15 000 и 60 000 случаи на слепота при деца годишно. За да се помогне в борбата със загуба на зрението, свързана с морбили, трябва да се приема витамин А, за когото е доказано, че намалява и наполовина смъртността от морбили.
   puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »