Петък, 22 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.01.2018  » Фитнес за отслабване – сутрин или вечер?

  Фитнес за отслабване – сутрин или вечер?

  Хората, които се потят във фитнеса, за да топят килограми и да постигнат и поддържат здравословно тегло, трябва да са запознати с една важна особеност. За постигане на желаните резултати много важно е тренировката да се провежда в най-подходящото време от деня. Защото резултатите от фитнеса са в пряка връзка не само с постоянството и времетрайността на тренировката, но и с времето на провеждането й.

  За повечето хора фитнес заниманията са допълнение към другите рутинни дневни занимания, включващи най-вече работните или домакински задължения. Така посещението на тренировъчната зала става или преди, или след работа. Оказва се, че в по-добра позиция за постигане на желаните резултати са хората, които тренират сутрин.

  Чисто биологично, най-ползотворни за хората, които тренират, за да топят килограми, са сутрешните тренировки. Тренировката сутрин помага както за по-ефективно топене на мазнините, така и за намаляване общия прием на калории.

  Погрешно е схващането, че чувствайки се по-енергични вечер, борим килограмите по-ефективно. Истината е, че вечерната тренировка и цялата свободна вечер след това много лесно може да компрометират правилното хранене и да доведат до отбивки от установения хранителен режим. Доказано е, че хората, които тренират вечер, много по-трудно се придържат към препоръчания им режим за отслабване. Освен това тренировката активизира мозъка и ни зарежда с адреналин, което може да провокира нарушения на съня, особено при хората, трениращи по-късно вечер. Физическият и емоционален стимул сутрин обаче може да има напълно противоположен и изцяло позитивен ефект.

  Ключът към пълноценните тренировки за отслабване е да им се посвети времето от деня, когато сме едновременно мотивирани и настроени за работа – физически и психически. За повечето хора това е ранната сутрин. Изключение правят само работещите на смени.

  Основно затруднение за хората, които искат да тренират сутрин, е подсигуряването на достатъчно време за фитнес. Затова е важно в режима да се интегрират и занимания, които може да се провеждат и вкъщи и не изискват специални уреди. Упражнения като планк, бърпи, табата, както и повечето кардио и изометрични упражнения може да се провеждат пълноценно на всяко удобно място.

  Изпълнявани правилно, всички фитнес тренировки осигуряват позитивен ефект, ако са допълнени от правилен хранителен режим. Правилното им позициониране в дневната програма обаче също има своето значение, особено за хората, които целят здравослвоно отслабване и по-бърз ефект.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »