Петък, 19 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.07.2024  » Провериха изграждането на обхода на Бяла

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова заедно с областния управител на Русе Драгомир Драганов, неговия заместник Георги Георгиев, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков и председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев провери хода на работата по изграждането на близо 8 километра от обходния път на гр. Бяла, който е част от бъдещата магистрала между Русе и Велико Търново. В строеж е участъкът от км 61-и до км 69-и, за който има технически проект и разрешение за строеж. 


  Изпълняват се изкопни дейности за премахване на хумусния слой, включително връзки за пътните възли „Гара Бяла“ и „Ценово“. За останалите 27,5 км от участъка – от км 40-и до км 61-и и от км 69-и до км 76-и, е представен технически проект, който предстои да се разгледа от експерти в АПИ. За участъка „Русе – Бяла“ в момента се изготвя технически проект. Работи се усилено в участъка „Обход гр. Бяла” с дължина 35,4 км на автомагистралата „Русе – Велико Търново”. 


  До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка „Бяла – Велико Търново“, заяви Виолета Коритарова. По думите на Драганов това е един от най-значимите и мащабни инфраструктурни проекти, който е и с голямо международно значение. Той бе категоричен, че ръководената от него институция ще продължи да подпомага по всякакъв начин изграждането на магистралата.


  Припомняме, че съгласно договора за изпълнение участъкът от разклона за село Екзарх Йосиф до разклона на село Пейчиново ще бъде готов в сравнително кратки срокове. Става дума за малко над 35 километра, които ще разтоварят първокласния път и то основно в района на т.нар. Беленски баир, който е значително по-рисков участък. Така водачите на автомобилите ще имат възможност да се включат на първокласния път Бяла – Велико Търново от разклона за Пейчиново.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »