Сряда, 17 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.06.2024  » 69 бакалаври и магистри се дипломираха от Юридическия факултет
  69 бакалаври и магистри от Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха своите дипломи днес. 15 от тях са с отличен успех, а първенец на випуска стана Георги Кръстев, който на 9 юни спечели втори последователен депутатски мандат с бюлетината на ГЕРБ-СДС. 


  Припомняме, че Георги Кръстев е и областен координатор на ГЕРБ в Русенско. Той завърши с 5.98. За постигнатите отлични успехи Кръстев получи символичен подарък /луксозен химикал/ от бившия си колега в Народното събрание и настоящ областен управител Драгомир Драганов. „Носете с чест дипломите, които получавате днес и пазете доверието и уважението към правната професия. Не забравяйте, че най-важната задача пред Вас е да осигурите върховенството на закона, защото то е гаранция за утвърждаването на демократичните процеси в страната ни. Имайте куража да отстоявате винаги истината и бъдете справедливи. Честито дипломиране и успешна професионална реализация“, с тези думи Драганов се обърна към абсолвентите. Той благодари на преподавателите от Юридическия факултет на Русенския университет, които с професионализъм и ентусиазъм ежедневно допринасят за създаването на уважавани и достойни професионалисти, за които защитата на гражданските права и свободи е водещ приоритет. Не на последно място Драганов посочи, че Областната администрация ще продължи да бъде сигурен партньор на Юридическия факултет и отново ще предоставя редица възможности за провеждане на обучения, стажове, както и последваща професионална реализация. Любопитен факт е, че всички юристи, работещи в Областната администрация, са възпитаници на Юридическия факултет.


  Ректорът на Русенския университет проф. д-р Пламен Кангалов посочи, че с гордост и удовлетворение учебното заведение изпраща дипломиралите се абсолвенти. „Вашите постижения и успехи са най-ценният дар, който поднасяте на своите преподаватели, идващ след години труд, усилие и споделени цели“, каза той. Според него най-ценната инвестиция в бъдещето е стабилното образование и наученият урок как да се бориш мъдро и последователно, с търпение и знание за постигане на целите си. „Всеки випуск извисява ръста на учебното заведение, прави го по-устойчив и по-силен. Благодарение на това не спираме, а сътворяваме по-доброто си утре“, допълни той. „Тук имахте най-добрите възможности да получите най-доброто образование, не само Ви мотивирахме, опитвахме се и Ви показвахме, че летвата за Вас е била винаги много висока, но Вие успявахте да я скочите много пъти. Ще успеете и в живота“, заяви от своя страна деканът на юридическия факултет доц. д-р Кремена Раянова.


  „Фактът, че държите тези дипломи на български юристи и хората, защитаващи националната сигурност на страната, показва, че сте хора с отношение към България и мисъл към нейното бъдеще“, заяви от своя страна кметът Пенчо Милков. Той призова абсолвентите да осъзнаят мисията си в живота. „Трудностите на ежедневието и несправедливостите се преодоляват, когато се гледа напред. В живота не винаги става това, което човек иска, но винаги става това, което трябва. Нека Ви води каузата, а не делника“, допълни кметът на Община Русе. Той сподели още, че именно правистите са тези, които подреждат устройството на обществото ни занапред.

  Председателят на Районния съд Елена Балджиева каза, че днешният ден е празник за обществото но, защото България има нужда от млади, ентусиазирани и добре подготвени прависти. „Ние се нуждаем от Вашата енергия и почтеност в служба на доброто и обществеността“, каза съдия Балджиева и пожела пълноценна реализация на творческия потенциал на завършващите. Тя изрази увереност, че младите юристи ще работят непрестанно за една модерна, добре развита и стабилна съдебна система.
  Не на последно място един от доайените на Юридическия факултет проф. д-р Димитър Костов посочи, че „Правото“ е една от най-престижните специалности.

  „Правосубектността на държавата е това, което прави от една географска територия и маса хора общност“, каза в приветственото си слово към колегите си Георги Кръстев. Той заяви, че дипломите на правистите са и огромна социална отговорност и призова колегите си да са дейци на нашата съвременна история, а не само наблюдатели. „Трудно е да отстояваш правото, справедливостта и морала, но това е правилният път“, допълни още първенецът на випуска и посочи още, че трябва да надграждаме и да не забравяме завета на хората преди нас. „Нека да дадем своя принос за правото в България. Правото освен изкуство е и наука на баланса. В обществото трябва да има баланс, за да не надделява черното, злото може да победи, когато добрите хора се откажат“, завърши Кръстев.
  Сред гостите на събитието бяха редица представители на местната и държавната власт, а също и на правосъдната система.

  АРЕНА

   


  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »