Сряда, 17 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.06.2024  » Младежкият парламент в Русе избра ново ръководство
  В зала „Европа“ на Доходното здание днес се проведе годишното отчетно-изборно събрание на членовете на Младежкия парламент към ОМД-Русе. На форума присъстваха над 50 младежи. Представен беше годишният отчет за свършената работа и бе избрано ново ръководство за следващия едногодишен мандат.


  „Вие доказахте ежедневно, че младите хора могат и трябва да бъдат активни участници в обществения живот. Вашата енергия, отдаденост и стремеж към промяна са вдъхновение за всички нас. Искам да изкажа специална благодарност на досегашното ръководство за техния безценен принос и за всички постигнати успехи. Вашата упоритост и визия помогнаха на Младежкия парламент да утвърди своето присъствие в живота на общността ни. На новоизбраното ръководство пожелавам много успехи, вдъхновение и новаторски идеи“, с тези думи зам.-кметът Борислав Рачев откри годишното отчетно-изборно събрание.


  В своето приветствено слово досегашният председател на Младежкия парламент Александър Кондов представи основните постижения и инициативи през изминалата година. Той подчерта значението на активното младежко участие в обществения живот и благодари на всички членове за тяхната отдаденост и усилията, които полагат през годината.

  Представителите на Младежкия парламент през изминалата година са организирали и взели участие в 52 събития и инициативи. Проведени са различни обучения и доброволчески акции, в които целият Младежки парламент е участвал активно. Сред открояващите се инициативи са радиопредаването, реализирано съвместно с радио Русе - „Те избраха Русе“, голямото събитие за кариерно ориентиране „А сега накъде“, симулациите за вземане на решения на европейско ниво, посещенията в детските градини и старческия дом, както и подкрепата в спортни и екоинициативи. Най-запомнящи се за младежите бяха изнесените академии за млади лидери, в които те имаха възможност да прекарат няколко дни заедно, докато придобиват нови знания. Голям успех за Младежкия парламент беше наградата на Министерството на младежта и спорта, което ги избра за Доброволческа организация на годината, а един от членовете на организацията спечели второ място в категорията „Доброволец на годината“.
  След представянето на отчета членовете на Младежкия парламент пристъпиха към избор на ново ръководство. Всички кандидати за позиции представиха и предложиха своята визия за развитие на парламента. След тайно гласуване за нов председател бе избран Диляна Кралева, за заместник-председател Габриела Димитрова, за секретар Виктория Николова и Ива Трионова за PR.


  "Изключително горд съм от постигнатото през изминалата година и съм уверен, че новото ръководство ще продължи да развива нашата работа с още по-голяма енергия и иновативност," каза новият председател Диляна Кралева.

  Събранието завърши с дискусия за предстоящите инициативи и планове за новата година, като младите лидери споделиха своите идеи и визии за бъдещето на Младежкия парламент в Русе.

  На финала младежите бяха подготвили изненада и изпратиха абитуриентите със специално подготвени подаръци и празнична торта..

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »