Събота, 15 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.06.2024  » Нова организация на трафика при Дунав мост при Русе

  Нова организация на Дунав мост при Русе е въведена от днес до събота /15 юни/. Тя се налага поради извършването на авариен ремонт на настилката на съоръжението. На място със ситуацията се запозна заместник областният управител Георги Георгиев, който отговаря за координиране на дейностите между институциите. Той поиска от фирмата изпълнител и държавните структури, които имат отношение по въпроса предприемане на ефективни мерки и действия, така че да не се утежнява трафикът и да не се затруднява преминаването на туристи и тежкотоварни автомобили.


  За изкърпването на настилката поетапно се затварят малки участъци, по които се извършват дейности и в двете ленти, като трафикът се пренасочва в свободната лента. Дейностите започнаха днес сутринта в платното в посока Гюргево и се предвижда да се извършват само в светлата част на денонощието. През нощта няма да има ограничения за преминаване през съоръжението. Трафикът се регулира от пътни знаци и сигналисти. 


  Аварийното изкърпване на настилката е необходимо, за да се гарантира безопасното пътуване през съоръжението. Дейностите ще спомогнат и да не се ограничава напълно трафика по време на предстоящия основен ремонт на моста. Във връзка в края на следващата седмица се планира среща между ръководството на Областната управа и Префектурата в Гюргево заедно с институциите, имащи отношение по темата. Предвижда се ремонтът да започне през юли като строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар. Ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес ще се организира и извършва поетапно на участъци така, че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи.

  Припомняме, че от въвеждането на съоръжението в експлоатация – преди 70 години, досега основен ремонт не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Изпълнител на основния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД „Дунав мост“. Стойността му е 44 877 228,68 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на строителните работи по договор е 730 дни. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „Дунав мост-ПИИ-Строл“. Стойността на техния договор е 848 400 лв. с ДДС.
  АРЕНА


  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »