Събота, 15 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.05.2024  » Шестима учители и директори с награда Неофит Рилски


  Шестима учители и директори на учебни заведения от русенско ще бъдат удостоени с най-престижното почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Призовете ще бъдат връчени на преподавателите от областния управител Драгомир Драганов, началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева, председателя на Общинския съвет академик Христо Белоев и представители на ръководството на Община Русе.

  Церемонията ще се състои във вторник /21 май/ от 14.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка музикална програма с участието на ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.

  Предложенията за наградените са направени от РУО, учителските синдикати и работодателските организации в системата на образованието. Удостоените с наградата „Неофит Рилски“ тази година са: директорът на СУ „Васил Левски“ Мария Иванова-Тодорова, директорът на ОУ „Ангел Кънчев“ Жулиета Чавдарова, директорът на ОУ „Отец Паисий“ в гр. Мартен Блага Найденова, директорът на Детска градина „Незабравка“ Милослава Колева, д-р Миглена Дамянова-Радойска, която е старши учител по философия в МГ „Баба Тонка“, както и директорът на Центъра за ученическо, техническо и научна творчество Велислав Йончев.

  Отличието е учредено през 1996 година и по традиция се връчва в дните около един от най-обичаните български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Наградата на името на „патриарха на българските учители и книжовници“ се присъжда на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието. Наградата няма материален характер. Целта ѝ е да насърчи устойчивото и иновативно училищно и предучилищно образование.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »