Събота, 15 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.05.2024  » Концерт, балон и награди на финала на Уикенд туризъм

  С концерт на група Молец, бе даден финалът на тридневната програма на XIX издание на Туристическото изложение "Уикенд туризъм" и XVI издание на Фестивала на туристическите анимации. Кристиян Макаров и Юлиан Славчев наелектризираха многобройната публика и подариха на русенци една незабравима вечер с типичните за групата изпълнения на трап бийтове с поп и хип-хоп стилистика.

  Преди голямото шоу на голямата сцена до Съдебната палата се изявиха и балет „Фрийдъм“, както и известният влогър, артист и певец - русенецът Боян Тодоров.

  Малко преди тяхното участие в пространството пред сградата на местната администрация беше издигнат и станалият емблематичен за изложението и предизвикал интереса на малки и големи атракцион – балон с горещ въздух.

  Програмата на „Уикенд туризъм” предложи в съботния ден на русенци и гостите на града две кулинарни състезания - „Като шеф готвачите“ и „Мини Мастър Шеф“. Най-малките призьори бяха наградени от зам.-кмета на община Русе Златомира Стефанова, която отличи минути след това и част от по-големите победители в кулинарната надпревара. Тя отправи поздравления и благодарност към Ренета Вълева – директор на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, за значимата подкрепа при реализирането на тазгодишното издание на изложението „Уикенд туризъм“. На сцената до съдебната палата Златомира Стефанова прие от Карло Драгомир – председател на румънската Асоциация за насърчаване на образованието в хотелиерството (APIO), почетни плакети за кмета Пенчо Милков и за самата нея. Те са за приноса им в популяризирането на образованието и подпомагане на изпълнението на дейностите на APIO в областта на туризма и хранително-вкусовата промишленост.

  На централния площад за най-малките и техните родители бе организирана игра с чували „Мама, татко и аз“, както и детска дискотека – анимация на Професионалната гимназия по туризъм. За децата бе подготвена и работилничка за забавления от аниматора Деница Филева. Гостите на града имаха възможност и през този ден да се възползват от безплатна пешеходна обиколка с екскурзовод, а през целия ден любителите на екстремни преживявания можеха да изпробват своите умения на стена за катерене и въжена площадка.

  И през третия ден на пл. „Свобода“ и на ларгото пред Операта бяха разположени щандове на над 120 занятчии и производители от цяла България. Събитието предизвика интерес и в северната ни съседка, като бе отразено от екип на Националната телевизия на Румъния.

  АРЕНА


  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »