Понеделник, 20 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.04.2024  » Български и румънски деца заедно търсиха Великденски съкровища
  Български и румънски деца се впуснаха в търсене на Великденски съкровища в градината на Румънското посолство в София през уикенда. Празникът, организиран от Българо-румънския детски фонд, бе под патронажа на посланика на Румъния в България – Н.Пр. Бръндуша Предеску.


  „Децата са най-голямото ни богатство и няма нищо по-хубаво от това да им дадем възможност да се забавляват, независимо какъв език говорят и къде живеят“, каза в началото на събитието Н.Пр. Бръндуша Предеску.

  Председателят на Управителния съвет на Българо-румънска палата Виктор Гугушев благодари на г-жа Предеску, че е приела радушно идеята Посолството да е домакин на това събитие и да насърчи общуването на деца с различни националности. “Без значение от коя част на света са, всички деца са равни и ние следва да възпитаваме в тях ценности като приятелство, уважение и любов“, допълни адв. Гугушев.

  Участниците на възраст от 2 до 12 години се забавляваха с издирване на повече от 50 яйца, зайчета и пиленца, разпръснати на тайни места в градината на Посолството. Десетки цветни балони пък украсиха пространството и също се превърнаха в съкровища.

  Празникът продължи с фокуси, илюзии и магични моменти, а най-голямата изненада бе появяването и внезапното изчезване на двойка бели гълъби. Разбира се, имаше вкусна почерпка за търсачите на съкровища, а най-сладката част дойде с тортите от сладкарници „Неделя“, които се бяха погрижили всеки да получи парче плодова пита.

  В тържеството се включиха и малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип „Детство“ на фондация „За нашите деца“, защото всяко дете заслужава да бъде щастливо. „Детската къща“ на Фондацията е място за живеене и сигурна среда за деца от 0 до 7 г., отделени от семействата си поради различни причини, които поставят в риск техния живот, физическо, емоционално и психическо здраве и възможностите им за развитие.

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »