Вторник, 23 Април 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.02.2024  » Дават две пълни стипендии за лагера на NASA в Турция 2024
  Община Русе и Центърът за творческо обучение ще предоставят две пълни стипендии за участие в Международния космически лагер „Space Camp Turkiye“ 2024 като партньори по програмата „Space Turkiye”.
    
            
  За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 11 и 15 години от община Русе с авторско есе или видео. Темите за есета или видео есета за кампания „Space Camp Turkiye“ 2024 г. са:

      Тема 1: Представи си, че си креативен директор в рекламна агенция “Космически туризъм”. Създай рекламна брошура/видео за пътешествие до космическа дестинация. Не пропускай да включиш програмата, както и някои съвети за подготовка на туристите.
      Тема 2: Представи си, че си ученик в първото училище в Космоса. Как изглежда то? Кои са любимите ти предмети и защо?
      Тема 3: Коя е следващата стъпка в използването на изкуствен интелект за изследване на Космоса?

  Крайният срок за изпращане на материали е 23:59 ч. на 10 март, като кандидатурите се приемат онлайн преди изтичането му.

  Повече информация относно изискванията за творбите за участие в конкурса можете да намерите тук https://spacecamp.cct.bg/participate/scholarship/ Тъй като общуването, обучението и комуникацията с останалите участници в лагера се осъществява на английски език е необходимо учениците да имат добри познания по езика.


  „Space Camp Turkiye“ е учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден е по модела на „NASA Space Camp“ в Алабама и повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия. Основната цел на космическия и научен център за обучение „Space Camp Turkiye“ е да мотивира млади хора от цял свят да се насочат към кариера в областта на науката и технологиите. 


  За една седмица с динамична и ангажираща програма учениците влизат в ролята на истински астронавти, учени, инженери и развиват умения за цял живот. Основен акцент са и множеството симулатори на работа и живот в Космоса. Всяка стипендия покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата без допълнителни средства за лични разходи и е в размер на 1270 щатски долара.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »