Понеделник, 4 Март 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.11.2023  » През декември - Коледен фестивал и рок за финал на 2023 година
  Пъстър празничен културен афиш е подготвила Община Русе за последния месец на 2023 година. Светлините на коледната елха ще светнат в Русе на 1 декември, с участието на състави и изпълнители от Общински младежки дом и Общински детски център за култура и изкуство. Това ще бъде и началото на Коледно – новогодишния фестивал. 


  Тържеството за запалване на светлините ще бъде на централния площад „Свобода“, пред сградата на общината, е от 18:00 часа. От няколко дни тече подготовка по украсата на живата елха. Някои щандове от Коледният базар, разположен по ул. „Александровска“ пък вече отвориха.  Освен коледни стоки, търговците ще предлагат скара, греяно вино и сладки изкушения.

  На 9 декември от 17:00 часа е Коледното надиграване в зала „Дунав“ с конкурсен характер и богата програма, с участието на фолклорни състави и клубове от Русе.

  Следват поредица коледни концерти на формация „Приста“ на 12 декември в Пленарна зала, на ОбДЦКИ с участието на всички формации на 13 декември в Доходно здание, а на 16 декември са хористите от „Св. Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова и Божена Иванова на пианото, в Доходно здание. И трите хорови концерта са с начален час 18:00.

  От 19:00 часа на 15 декември започва съвместен Коледен концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев с участието на изпълнители от Вокално студио „Икономов“.

  Традиционният концерт, в който добрият старец раздава подаръци на децата  „В очакване на Дядо Коледа“ е от 11.00 часа в събота, 16 декември, а от 17.00 часа е Коледният концерт на Детско-девически хор „Дунавски вълни“ при ОбДЦКИ с диригент Весела Тодорова. И двете прояви са в Доходното здание.

  Отново там, но на 19 декември може да посетите Коледния концерт на състави от ОМД, както и концерт на Тамбурашкия оркестър и ДВГ „Слънце“ в Пленарна зала от 18.00 часа.

  Изпращаме старата и посрещаме новата 2024 година на площада пред Общината със заря и концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.  Началото е в 22.30 часа.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »