Понеделник, 20 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.11.2023  » Със стилно бутиково парти Труд АД отбеляза 130 години
  „Труд“ АД отпразнува 130 години от създаването си със стилно бутиково тържество в ресторанта на хотел „Дунав“. Десетки гости, партньори и приятели уважиха домакините като поднесоха своите поздравления за дълголетието на дружеството.


  Ивайло Иванов, изпълнителен директор на „Труд“ АД и Петър Захариев, председател на Съвета на директорите на дружеството, благодариха на присъстващите и си пожелаха развитието и укрепването на „Труд“ АД да продължи и през следващите десетилетия. 


  „В края на XIX век, на 4 километра източно от центъра на Русе съществуват  две малки предприятия – тухларната на русенеца Тодор Иванов и филиалът на австрийската фирма за циментови изделия „Макс Еплер и Адолф Кафка”. През 1893-та година група русенски банкери и индустриалци регистрират тяхното сливане и основават „Труд” АД“. Така започна прожектираният кратък филм, в който гостите проследиха началото, историята на фабриката и развитието на дружеството до наши дни.

  Поздравителни адреси за годишнината бяха получени от кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков, от областния управител на Област Русе Данаил Ковачев, от ректора на Русенския университет и председател на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев, както и от много други приятели и партньори. 

  Присъстващите се насладиха на музикални интерпретации на китарния ансамбъл към Национално училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ с ръководител Антон Йовчев. Талантливите момчета и момичета изпълниха класика, обработен фолклор, латино и интерпретации на съвременни поп парчета. 

  Кулминацията на тържеството бе празничната торта в цветовете и с логото на „Труд“ АД, която разрязаха Петър Захариев и Ивайло Иванов. 
  Вече 130 години „Труд“ е символ на надеждност, качество и иновативност. Дружество, което непрекъснато продължава да се развива и бележи нови и нови успехи.
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »