Понеделник, 20 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.11.2023  » Почетна грамота от областния управител за 130 години Труд АД
  С почетна грамота на областния управител Данаил Ковачев бе отличено ръководството на русенската фирма „Труд“ АД. Отличието се връчва за цялостен принос към икономическото развитие на града и региона и по случай 130-ата годишнина от основаването на предприятието, което е лидер в сферата на огнеупорните и клинкерните изделия. 


  Заместник областният управител Георги Георгиев се срещна с ръководството на фирмата. „Пожелавам Ви още повече удовлетворени клиенти и създаване на нови дългосрочни партньорства. Бъдете все така отлични професионалисти и лидери в дейността си. Не спирайте да инвестирате както в подобряването на технологичните процеси, така и в обучението на хората. Съхранете традициите и бъдете винаги адекватни на съвремието, осигурявайки европейски условия на труд“, каза Георгиев. 

  Той поздрави мениджмънта на компанията за високия професионализъм и енергия, които влагат във всяко свое начинание. Според него ключът към успеха на фирмата е това, че винаги са откликвали на потребностите на българския и чуждестранния бизнес. „Продължавайте да пишете своята успешна история още дълги години, като развивате интересни и значими проекти“, допълни заместник областният управител. Обсъдена бе и инвестиционната програма на фирмата. Тя е насочена към диверсификация на продукцията и разширяване на пазара. Към момента компанията произвежда изделия за печки и камини от бита, както и за индустрията. 

  Предстои да бъдат закупени две технологии за производство на тухли за термични агрегати, които работят при много високи температури. В рамките на инвестиционната стратегия се изгражда и фотоволтаична централа, която да осигури до около 70% от електроенергийните нужди на фирмата. В ход е и внедряването на нови роботизирани технологии в производствения процес. „Труд“ АД работят както за българския, така и за европейския пазар. Фирмата изнася по-голямата част от продукцията си за редица европейски страни.

  В  срещата участваха изпълнителният директор на фирмата Ивайло Иванов, който е и заместник-председател на Съвета на директорите, председателят на Съвета на директорите Петър Захариев, както и административният директор и член на Съвета на директорите Петко Бойчев, а също и Валентин Захариев, който е икономически съветник.
   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »