Неделя, 1 Октомври 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.09.2023  » Русе събра световни и национални звезди в редица спортни събития

  С дисциплината спортно ориентиране в неделния ден приключиха спортните прояви, организирани от Община Русе в партньорство с русенските клубове СККК ”Локомотив”, СК ”Далян” и СК ”Компас-Крос” в рамките на спортния еврофорум „Sports4GreenDeal“, финансиран по програма „Еразъм“. 

  Състезателите в спортното ориентиране участваха в три старта с общо 663 човекоучастия. На стартовата линия в Лесопарк „Липник“ застанаха изявени ориентировачи от Германия, Чехия, Румъния, Литва, Северна Македония, Турция, Сърбия и клубове от България.

  В същия ден за трета поредна година се проведе и Купа „Липник“ под егидата на Община Русе, организирана от СККК ”Локомотив“. В надпреварата участваха 126 състезатели от 8 клуба от страната, разпределени в шест възрастови групи, като най-атрактивната гонка беше в дисциплината „Драконови лодки“.


  По интересните и технични трасета на Лесопарк ”Липник” се проведе и 49-ото издание на Международните и републикански състезания за Купа ”Русе”, която е под патронажа на кмета на Община Русе Пенчо Милков. Зам.-кметът на Община Русе Енчо Енчев награди СК ”Компас-Крос” като  най-успешно представилия се отбор, убедително изпреварил останалите 27 клуба.


  През същия ден състезателите стартираха сутринта и следобед в четвъртия и петия финални етапи на Националната верига по спринтово ориентиране „Българска паркова купа”. Победителите бяха отличени с медали и предметни награди, връчени от гл. експерт в Община Русе и координатор на проекта ”Sports4GreenDeal“ Емилия Петкова и от членове на ръководството на СК ”Компас-Крос”.


  По програма в понеделник от 10 ч. в зала „Култура“ се проведе семинар на тема “Овластяващата сила на спортовете на открито и физическата дейност”, в който участва и бившият световен и европейски шампион по бойни изкуства Светослав Захариев-Сисо. На срещата бяха представени и дейностите на Фондация „Александър Русев“, както и част от постиженията на Теодор Цветков, свързани най-вече с благотворителните му инициативи.
  В следобедните часове се проведе и уъркшоп на тема “Предизвикателства и решения”, в който бяха дискутирани организацията и провеждането на спортното събитие „Sports4GreenDeal“, както и удовлетворението на участниците от установените контакти с представители на останалите държави и възможността да съпреживеят не толкова познати за тях спортове.

  АРЕНА


  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »