Събота, 15 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.09.2023  » Новата учебна година започна тържествено в университета
  С тържествена церемония бе официално открита новата академична година в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Близо 1500 първокурсници прекрачиха прага на висшето училище. Сред официалните гости бе и областният управител Данаил Ковачев. „Днешният ден е особено вълнуващ за мен, защото сега се изправям пред Вас не само в качеството си на областен управител, но и като бивш възпитаник на това учебно заведение. Горд съм, че имах възможността да се обучавам тук и да бъда част от живота на Русенския университет.“, каза областният управител в обръщението си към първокурсниците.  Той поздрави ректора академик Белоев и цялото ръководство за отличните резултати, волята и новаторството, с които постоянно градят отличната репутация на университета в редица обществено значими сфери.

  Университетът предлага над 50 бакалавърски програми от 23 професионални направления. Повече от 70 пък са възможните магистратури, а над от 50 са научните специалности в докторска степен. Същевременно университетът има сключени договори за международен обмен на студени с над 500 университета от цял свят. Техническата база на РУ „Ангел Кънчев“ е сред най-добрите в страната. Учебните и научни лаборатории са оборудвани с най-съвременна техника от водещи организации. 


  Припомняме, че от миналата година Русенският университет стана един от 10-те научно-изследователски висши училища в страната. Изграден е вече и новият научен комплекс към РУ „Ангел Кънчев“. Продължава и реновирането на общежитията. 

  През изминалата академична година са се дипломирали двама доктори на науките, девет доценти и петима професори. Образователна и научна степен е присъдена на общо 26 души. 51 пък са студентите с най-висок бал, които започват своето обучение в Русенския университет от днес.


  Приветствия бяха отправени още от кмета Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, председателят на Студентския съвет Ангел Иванов и Рая Сотирова, която е първокурсник в специалност „Право“. Сред гостите на събитието бяха още народният представител Иван Иванов, заместник-кметовете Магдалина Илиева, Енчо Енчев и Димитър Недев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, както и редица представители на държавната и местна власт.

  АРЕНА
   
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »