Понеделник, 20 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.09.2023  » Дунавското барбекю на Ротари събра средства за децата
  За 11-та поредна година, ротарианците от клуб „Русе – Дунав” организираха международно барбекю, чиято основна кауза беше да се съберат средства за осъществяване на проекти на клуба.


  Събитието събра представители от Ротари кубове от Русе, София, Габрово и Гюргево и отчете приход от близо 5 000 лева. Средствата ще бъдат изразходвани за подобряване на здравната, образователната и социалната среда на децата в Русе.

  Президентът на клуба домакин Виктор Славов отправи приветствие към присъстващите и разказа за осъществените през годините проекти. Кметът на община Сливо Поле Валентин Атанасов, на чиято територия се състоя събитието също приветства гостите. Те бяха поздравени и от местни, детски състави.


  В надпреварата за най-добре приготвена скара се включиха 9 отбора. Майсторите на барбекюто приготвиха сочни кюфтета, карначета, ребърца, наденички, зеленчуци. Имаше и традиционни румънски мичита, както и печен шаран.

  Журито, съставено от гости на събитието, подреди участниците в няколко категории, сред които „Мезе за бира”, „Екстра предястие”, Здравословна кухня”, „Начинаещи кулинари”.

  Най-голямо вълнение предизвикаха търговете на две огромни кошници с деликатеси, предоставени от спонсорите на събитието, „Надежда – М” – Бяла и „Актуал” – Силистра. Присъстващите сами решиха да наддават и за един от приготвените от отборите специалитети – дунавски шаран на жар. Основен спонсор на събитието, за поредна година беше ресторант „Рибарска среща” – Ряхово.


  Набираните през годините средства от Дунавското барбекю, са направили възможно осъществяването на множество проекти на Ротари клуб „Русе – Дунав”, сред които: изграждане на сензорна стая в Детска градина „Русалка”, поставяне на уреди за пречистване на въздуха в две детски градини в Област Русе, изграждане на по-детска площадка в Ясла №4, изграждане на многофункционална спортна площадка в Български лицей в гр.Кишинев - Молдова, подобряване на условията за спорт и образование в множество русенски училища.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »