Неделя, 1 Октомври 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.06.2023  » Вандализираните билборди на София Прайд 2023 ще бъдат възстановени
  Само два дни след поставянето им, билбордите на София Прайд 2023 бяха вандализирани. Те обаче ще бъдат възстановени възможно най-бързо. Това съобщиха организаторите на най-голямото шествие в защита на човешките права в България, което тази година ще се проведе на 17-и юни. Организаторите определят вандалската проява като престъпление от омраза по хомофобски подбуди и призовават полицията да направи всичко възможно да намери извършителите.


  Фокусът на събитието през 2023 година е многообразието от семейства и важната роля, която подкрепата в семейството има за ЛГБТИ+ българите. Положителната кампанията, включваща историите на 11 български семейства, стартира на 29-и май, понеделник.

  “Тази година фокусът на София Прайд е семейството и семейните ценности, които ЛГБТИ хората също споделят. Щастливи сме, че толкова много хора застанаха с лицата и имената си в подкрепа на ЛГБТИ+ хората в България. Това се случва за първи път у нас. Агресията и вандализмът не ни изненадват и не ни плашат. Те показват, че в България все още има хора, които не се отнасят с достойнство към тези, които не споделят техните виждания или живеят различен живот. Унищожените билборди ще бъдат възстановени, а нашата кампания, показваща красотата и разнообразието на българските семейства, продължава.”, категоричен е Симеон Василев от фондация GLAS.

  Историите на част от семействата, взели участие в инициативата, вече могат да бъдат видени в профилите на София Прайд във Фейсбук и Инстаграм. В кампанията до момента са се включили 11 семейства, като подкрепата си могат да изразят и всички, които качат снимка със семейството си в социалните мрежи, отбелязвайки профилите на София Прайд.
  През 2022 година юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии.
  София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет. Събитието е подкрепено Български фонд за жените, Посолство на САЩ в България, Посолство на Австралия, Absolut, Accenture, Delinian, Draft Kings, EY, HP Enterpise, Ingram Micro, Mastercard, Progress, Paysafe, Sutherland, Walltopia и WorkNomads LAB Hotel.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »