Неделя, 1 Октомври 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  31.05.2023  » Русенци: Ще прекръстим улица Витоша на Пенчо Милков. Общината отговори

  Живущи на ул. „Витоша“ русенци са решили да я прекръстят на ул. „Пенчо Милков“ в знак на протест срещу безобразното и състояние и липсата на отношение от страна на управата на града към техните проблеми. Улицата се намира в централната градска част, близо до 1 РУ на МВР. Д-р Маргарита Големанова е подела инициативата да си комуникира с кметската управа.


  „В началото на мандата на Пенчо Милков като кмет говорих с него , прояви разбиране, но впоследствие спря да ми вдига телефона. Прехвърлят ме и всеки вдига рамене и казва, че тази улица не е в регулация. Аз ли да направя регулацията? Къщите ни са напукани вече“, коментира д-р Големанова. „Преди седмица кметът ми отговори в социалните мрежи с остър тон, където ми казва да спра да пиша и звъня и ми заявява, че улицата не е от обществен интерес“, допълни д-р Маргарита Големанова.


  По осеяната с огромни дупки улица, не могат да влизат линейки и таксита. При дъжд ямите се пълнят с вода, която стига до основите на къщите. Няма тротоар, няма асфалт, няма регулация, коментират хората живеещи тук. Но всички си плащат данъците.

  Сигнали са подавани и при предишните кметове, но без резултат.

  По-късно през деня от Общинския пресцентър разпространиха и становище за ул. „Витоша“, в което се казва:

  Съгласно действащия план за улична регулация, ул. „Витоша“ е тупик (задънена улица) до осова точка 445, т. е. не е предвидено излизане към бул. „Неофит Бозвели“. Уличната регулация не е приложена, предвид факта, че преминава през частни имоти и сгради.

  От отговор на питане от април т.г. на общинския съветник Йорданка Даневска стана ясно, че през настоящата календарна година се планира възлагането на частичен текущ ремонт по улицата.

  Със състоянието ѝ са запознати строителни експерти от Община Русе, които са изготвили и актуална количествено-стойностна сметка.
  Община Русе припомня, че в настоящата ситуация на липса на приети държавен, а от там и общински бюджет, приоритетно се възлагат текущите ремонти на основни улици в кварталите и такива, по които се движат превозните средства от градския транспорт.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »