Събота, 1 Април 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.01.2023  » До 10 сантиметра сняг натрупа на места в Русенско
  Сравнително спокойна остава ситуацията в русенско след снощния снеговалеж в региона. През цялата нощ републиканската пътна мрежа, която е близо 512 километра в областта, е почиствана и обработвана срещу обледяване от 33 специализирани машини.


  Няма затворени пътни участъци, всички пътища, включително и общинските, са проходими при зимни условия. Обработката на настилките продължава особено по местата, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване. Няма снегонавявания, както и данни за населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

  Въпреки това поради очакваните отрицателни температури и евентуално засилване на вятъра на места има опасност от обледяване на електропроводите, което може да доведе до моменти прекъсвания на тока. От Областното пътно управление не съобщават и за сериозни инциденти в следствие на снеговалежите.

  По последни данни снежната покривка в областта достига до около 10 см., като в град Русе е между 5 и 8 см. Поради това, че температурите са около 0 градуса, то снежната покривка не се задържа, а се топи. Постоянно се следи и нивото на водоемите в региона, като към момента никъде няма опасност от преливане. Свободният обем в язовирите е много голям. Очакванията са снеговалежът да спре напълно най-късно утре сутрин. От началото на новата седмица прогнозата е за затопляне на времето, но след четвъртък се очаква нов снежен циклон.

  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    17.03.2023 - ПРОГРАМА НА МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2023
  ОСНОВНИ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪБИТИЯ

  всички интервюта  »