Събота, 1 Април 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.01.2023  » От Общината предупреждават за влошаване на времето
  От Метеорологичната обсерватория Русе - към НИМХ - филиал Варна при БАН е получена информация за рязко влошаване на времето в цяла Североизточна България, вкл. във всички общини на област Русе и самия град Русе на 27 и 28 януари (петък и събота).


  Жълт код за обилни валежи от дъжд утре - 20-30л/м2, които ще преминават в сняг към привечер и тогава са възможни поледици и заледявания.

  През нощта срещу събота и в събота ще вали предимно сняг и ще се формира снежна покривка. Възможно е тя да достигне и надхвърли 10-15 см и в самия град. През нощта срещу събота ще има и временно силен северен и северозападен вятър и са възможни снеговиелици и навявания. Най-късно в неделя сутрин ще отслабнат и спрат. Температури - около и малко под 0 градуса.

  Предвид времето се призовават водачите на автомобили да шофират внимателно, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения, и да поемат на път добре подготвени. Не са препоръчителни рискови изпреварвания, движение с несъобразена с пътните условия скорост, както и нарушаване на други пътни ограничения.

  Община Русе и пътноподдържащите дружества следят обстановката и са в готовност да предприемат своевременно необходимите действия за обработка на общинската пътна и улична мрежа за предотвратяване на заледявания. За целта следва да се осигури достъп на техниката до улици и булеварди и автомобилите на гражданите да не ги блокират.

  Съгласно заповедта на кмета на Община Русе всички административни ръководители на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества и домоуправители следва да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в района на обектите, за осигуряване на нормален работен процес и безопасно движение.

  При възникване на инциденти сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111.
  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    17.03.2023 - ПРОГРАМА НА МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2023
  ОСНОВНИ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪБИТИЯ

  всички интервюта  »