Събота, 3 Декември 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.11.2022  » Илиян Русев - Скури: Водната среда подпомага рехабилитацията на деца със специални потребности

  Близо 1000 картички с послания раздаде рекордьорът на Гинес Теодор Цветков на русенски деца. 


  Родители на деца със специални потребности имаха възможност да се срещнат и разговарят с Илиян Русев - Скури, отдал се на водна рехабилитация при деца с увреждания. Срещата бе в рамките на кампанията „ДОБРИЯТ ПРИМЕР. И ТИ МОЖЕШ“, а родителите зададоха множество въпроси за развитието на малчуганите във водна среда и присъстваха на едно от заниманията на Скури с деца на басейна на Спортното училище. В срещата се включи и шампионът по плуване и ММА Костадин Енев.

  “Прогресът на деца със специални потребности, и дори на възрастни, зависи много от възможността да имат периодични занимания във водна среда”, заяви Илиян Русев. През последните години той упорито се бори чрез фондация “Александър Русев” в Русе да бъде изграден водно-рехабилитационен център в помощ на деца с увреждания.


  В Деня на толерантността над 20 доброволци от различни класове на училище “Олимпи Панов” разговаряха с Теодор Цветков. По време на първата опознавателна среща през октомври те зададоха много въпроси на плувеца - рекордьор на Гинес и получиха картички за спомен от гостуването му. Теодор тогава отправи предизвикателство към тях - сами да помислят за доброволческа инициатива, която да реализират заедно. В отговор децата дадоха много идеи, свързани с екология, толерантност, спорт, творчество, опазване на ресурсите и др. Доброволците гласуваха коя от идеите да реализират в близко бъдеще и единодушно решиха да зарадват възрастни хора в нужда с коледни картички.


  Общината Резултатът от кампанията „ДОБРИЯТ ПРИМЕР. И ТИ МОЖЕШ“ е близо 1000 раздадени картички с послание и автограф, детски усмивки и стиснати ръце, стотици информирани граждани. Тя е по инициатива на партньора по проекта – Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ и си постави за цел цветно да илюстрира добрите примери в развитието на децата и техните постижения чрез участието им в различни събития. Значимостта на всяко дете без оглед на неговия произход, етнос, здравословно състояние или социално положение е водеща ценност и стои в основата на политиките в областта на образованието на Община Русе. 


  Кампанията „ДОБРИЯТ ПРИМЕР. И ТИ МОЖЕШ“ е част от дейност № 6 на проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на община Русе“. Той се изпълнява от Бенефициента - Община Русе  в партньорство със Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“,  ДГ „Пинокио“, ДГ „Русалка“, ДГ „Синчец“, ДГ „Незабравка“ и ОУ „Олимпи Панов“.
  АРЕНА 

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »