Вторник, 23 Април 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.10.2022  » Северно сияние отново събира млади изпълнители

  На 7, 8 и 9 октомври /петък, събота и неделя/ в Доходното здание за 26-и път ще се проведе Международният конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние” – Русе 2022. Събитието е под патронажа на кмета на Община Русе Пенчо Милков и началото ще бъде поставено в петък от 13 ч. в голямата зала на Доходното здание.
  Инициатор и директор на музикалния форум е вокалният педагог и почетен гражданин на Русе Вили Икономов, а съорганизатори са Община Русе, сдружение „Северно сияние” – Русе в партньорство с ОП „Русе Арт” и Общинския младежки дом.

  В тазгодишното издание на музикалната надпревара ще участват близо 80 млади таланти от София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Шумен и Каспичан. Те ще бъдат оценявани от жури с председател певицата Тони Димитрова и членове Светослав Лобошки - преподавател, музикант и композитор, обичаният от много поколения композитор и певец Хайгашод Агасян и Вили Икономов – като преподавател по поп и джаз пеене.

  Начало на надпреварата в първия конкурсен ден на 7 октомври от 13 ч. ще поставят най-малките участници в I и II възрастова група - от 6 до 8 и от 8 до 10 г. Останалите изпълнители са разпределени в още три възрастови групи – от 10 до 12 г., от 12 до 14 г. и от 15 до 25-годишна възраст.

  Най-добрият изпълнител ще получи най-високото отличие на конкурса – ГРАН ПРИ, а във всяка от възрастовите групи ще има Първа, Втора и Трета награда. Ще бъде връчена Специалната награда на Кмета на Община Русе, както и Специалната награда на Вокално студио за поп и джаз „Икономов” - Русе, с която се удостоява ръководител и вокалната му школа за цялостно представяне в конкурса.

  Награждаването на лауреатите е на 9 октомври от 17:30 ч., когато е и рециталът на Тони Димитрова и Гала концертът на отличените участници.
  Подробна програма на 26-ото издание на конкурса „Северно сияние“ може да получите на място в Доходното здание или като посетите фейсбук страницата на събитието.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »