Петък, 7 Октомври 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.09.2022  » Двама старши офицери с награди за професионализъм
  Двама старши офицери от българската армия бяха удостоени със знака на областния управител на Русе в Деня на независимостта. Церемонията се състоя в сградата на Областната администрация и на нея почетното отличие бе връчено лично от Анатоли Станев на началника на Военно окръжие I степен – Русе подполковник Васил Петров и началника на гарнизона и командир на военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.  Почетният знак се присъжда за висок професионализъм, всеотдайност и отлично партньорство между институциите, както и за успешно сътрудничество и подкрепа в съвместните дейности. „За мен е чест да бъдем днес заедно. Благодаря ви за отдадеността, с която работите. Тези отличия са заслужени признания за вашата достойна служба във въоръжените сили и към обществото“, заяви Станев.

  Подполковник Павлин Илиев е роден през 1979 година и е възпитаник на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново и Военна академия „Георги Раковски“. Той и екипът му са реагирали моментално в условия на различни извънредни обстановки на територията на региона. От тяхна страна е оказвано пълно съдействие на всички органи на държавната и местна власт при наводнения, пожари и в усложнена зимна обстановка. С участието на гарнизона се провеждат и множество събития, целящи опазването на българските традиции и насърчаването на младите да изберат военната професия.

  Подполковник Васил Петров е роден през 1976-а и завършва Висшето военно въздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, където специализира в сферата на авиационното оборудване на летателните апарати. Впоследствие придобива и магистърска степен от Военната академия в София. Подполковник Петров е началник на Военното окръжие в Русе от 1-и септември тази година, а преди това е бил негов заместник-началник. Работил е дълги години в авиобаза „Безмер“. С негово съдействие са реализирани редица мероприятия в региона. Сред тях са откриването на Паметника на Васил Левски, поставянето на паметна плоча по случай 140-ата годишнина от създаването на военните окръжия в България, както и провеждането на кампанията „Бъди войник“. Преди по-малко от месец русенското военно окръжие се представи достойно и на отлично ниво и в първата по рода си кампания за набиране на военнослужещи в подножието на връх „Шипка“, където бяха представени почти всички родове войски.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »