Петък, 7 Октомври 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.08.2022  » Петима души са задържани при акция на полицията в Русе
  Петима души бяха задържани при проведена специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на наркоразпространението, трафика на бежанци, разпространение на акцизни стоки без бандерол и платен акциз и престъпления против интелектуалната собственост.  При проведените процесуално следствени дейности, изразяващи се в личен обиск, претърсване и изземване на пет адреса и три автомобила са иззети общо около 3кг. суха тревна маса, реагираща при тестване с полеви наркотест на марихуана, прибори за разфасоване и разтегляне, мобилни комуникатори, преносими компютри, парични суми в лева и валута и документация. Задържани са М. Д. М. на 31 год., Т. В. С. на 24 год., И. Д. М. на 42г., М. А. А. на 24 год., и И. Р. Т. на 24 години. Всички са от Русе.

  При проверка в складово помещение, стопанисвано от търговско дружество със собственик и управител Д.И. на 43г. от гр. Русе, са установени голям брой артикули – анцузи, грейки и зимни якета, носещи името и белезите на известни търговски марки („Moncler“, „Hugo Boss“, „Nike“, „Prada“, „Philipp Plein“, „Givenchy“, „Karl Lagerfeld“, „The North Face“), без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание.

  В помещението също така са установени и 640 къса цигари без поставен акцизен бандерол, които са предадени на служители от ТД „Митница-Русе“.

  В хода на операцията, същият ден служителите са проверили и адрес в Мартен, където са установени нерегистриран специализиран малък обект за дестилация на алкохол и общо 300л. алкохол без платен акциз, собственост на Д.Д. на 51г. от Мартен. Иззети са алкохолът и техническите съоръжения за неговото производство. На М. Д. М. и Т. В. С. са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа“, а на И. Д. М. е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    29.09.2022 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 септември - 6 октомври

  всички интервюта  »