Петък, 19 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.06.2022  » Максим Ешкенази представя в Русе свой ученик с програма от Брамс и Чайковски

  Маестро Максим Ешкенази за пореден път ще гостува в Русе, този път като педагог, заедно със своя ученик – младия диригент Укки Сачедина, съобщават от операта.


  На 6 юли, сряда, от 19 часа в зала Филхармония оркестърът на Държавна опера – Русе, воден от талантливия американец Укки Сачедина ще изпълни две от подчертано докосващите творби на едни от най-ярките  представители от епохата на Романтизма – Йоханес  Брамс – Симфония №3 и Пьотър Илич Чайковски – Симфония №4.

  Държавна опера-Русе се гордее със своето предимство да поддържа изпълнителското качество на своя оркестър на тази висота, която позволява в програмата на оперния театър редовно да присъстват сериозни концертни програми с класически, романтични и модерни симфонични произведения. Тогава оркестърът излиза на концертния подиум като Русенска филхармония – знаков символ на приемствеността в музикалната история на Русе.

  Тези забележителни изяви правят силно впечатление не само на публиката, но и на световно известни и утвърдени имена в света на класическата музика. В полезрението на диригента и педагога Максим Ешкенази отдавна присъства Оркестърът на Русенската опера. Именно поради това той предпочете с концертната програма, съчетала в себе си Трета симфония на Брамс и Четвърта симфония на Чайковски, да открие безкрайните хоризонти на диригентското майсторство пред своя ученик – младия диригент Укки Сачедина, заедно с майсторите-инструменталисти от русенския симфоничен оркестър.


  Роденият през 2005 година Укки Сачедина от Лос Анджелис в настоящия момент продължава обучението си по оркестрово дирижиране в Colburn School в класа на Маестро Максим Ешкенази и успоредно с това – в Panula Academy при световно известния диригент Йорма Панула. От 2021  е асистент-диригент на Младежкия и Камерния оркестри на Колбърн.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »