Четвъртък, 1 Юни 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.06.2022  » Ученици от МГ Баба Тонка взеха три от пет награди в конкурс

  Национален конкурс „Млади Изобретатели”, организиран от Фондация „Миню Балкански“, бе проведен в село Оряховица, област Стара Загора. В рамките на събитието ученици от цялата страна демонстрираха свои изобретения.


  В конкурса участваха 10 ученици от МГ „Баба Тонка” с 6 проекта. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“. Учениците представиха и защитиха достойно своите разработки. Авторитетно жури от учени, представители на бизнес организации, Академия „Овергаз“ и „РОБО лига“ присъдиха награди за най-ценните и впечатляващи проекти.

  Три от петте отличия получиха възпитаниците на МГ „Баба Тонка“ – град Русе. При много голяма конкуренция те постихнаха изключителен успех, като спечелиха второ и трето място, както и специалната награда за най-млади изобретатели.

  На второ място се класира Анакин Али от 11б клас с проекта си „TiHub – автоматизирана платформа за оценяване“. Най-голям интерес предизвика проектът „Робот с изкуствен интелект 3D AI Robot“ на ученичката Мария Кирилова от 11в клас. Роботът е създаден с цел обучение на деца със специални образователни потребности и ментални проблеми. Мария завоюва трето място.

  Специалната награда за най-млади изобретатели спечелиха Никола Великов от 6а клас и Александър Славов от 6б клас с проекта си „Познай столицата“ и Велислав Митрев от 6б клас и Николай Паришев от 6а клас с тяхната разработка „Изобразяване на музикални инструменти чрез основни символи и знаци“.

  Отлично се представиха и другите участници – Светлозара Кирова и Никол Георгиева от 10б клас с проекта си „Математиката в балетното изкуство“; Рая Христова от 10в клас и Ния Нейкова от 10б клас с тяхната разработка „Sunset Diary“.

  Учениците, заели призови места на конкурса, получават като награда финансова подкрепа от Фондация „Миню Балкански“ за реализация на свои бъдещи идеи и разработки. Това е единственият по рода си конкурс, който предоставя финансова подкрепа на младите изобретатели.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »