Петък, 1 Юли 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.05.2022  » Какви процесори ще намерите в Plasico

  За да работи компютърът или лаптопът добре, той трябва да разполага с бърз процесор, по възможност – модел от ново поколение. Така производителността му ще е максимална, а удоволствието от употребата му ще е винаги голямо. От онлайн магазин Plasico съветват потребителите да обърнат специално внимание на този компонент, който се предлага в разнообразие от модели, цени, на водещи в областта марки, а в доста от случаите и на промоция. Възможно е да бъде закупен и на изплащане, което се явява допълнително улеснение.

  Какво трябва да знаем за процесора

  Не случайно се определя като “сърцето” на съвременния компютър. За него е полезно да се знае следното:

  - процесорът е движещата сила за машината – основната му функция е да извършва ефективен информационен обем. Намира се в дънната платка и е ключов за изпълнението на логически и аритметични задачи;

  - той е сред най-важните части, които биха могли да се открият в устройството на един компютър – в много случаи не присъства самостоятелно в техническата конфигурация, като това са моделите с няколко ядра, наричани още “многоядрени”;

  - за да се реализира обработката на подадената информация по правилен начин, е необходимо хубаво CPU – неговото присъствие става дори задължително, ако говорим за бизнес IT техника с ускорени параметри. Решения като 8-ядрените компютри са перфектни за целта, а базовите модели – за потребителски цели и “casual” приложение.

  Процесорът е онзи елемент, от който зависи производителността на компютърната машината. При селекция е от значение да се вземат предвид най-често използваните програми, предназначението на PC – то и някои други значими акценти.

  Процесори

  Кои са основните акценти при избора му

  Ако има покупка, която да е наистина сложна, то това е тази на процесор. Голяма част от потребителите изобщо не са наясно с основните принципи и положения при селекцията на такъв компонент, което прави избора доста труден. Потребителите е хубаво да се фокусират основно върху неща като броя на ядрата, тактовата честота, разрядността, кеш паметта, цената и марката. Предварителното запознаването с всеки един от тези параметри е също много важна стъпка.

  Какви видове има в Plasico

  Магазин Plasico е един от водещите в сферата на IT технологиите. Там ще попаднете на изключителен продуктов каталог, който включва и качествени процесори на приемлива стойност. Сред предложенията от този вид са 2-ядрените, 4-ядрените, 6-ядрените и 8-ядрените модели, като има и такива с 32 ядра. Някои артикули притежават по-малко памет, а други разполагат с доста повече място за съхранение на информация – до 128 MB. Предлагат се решения на марките AMD и Intel.

   АРЕНА

   

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »