Събота, 21 Май 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.01.2022  » Обвиняемите за убийството на Ери Пехливанян остават за постоянно в ареста

  Двамата обвиняеми за тежкото криминално престъпление, при което Еранухи Пехливанян - съпруга на русенския бизнесмен и председател на групата от общински съветници от ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян, бе отвлечена, ограбена и убита, остават за постоянно в ареста. Това реши днес Русенският окръжен съд, съобщава БТА.

  Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари т.г. Три дни по-късно - на 14 януари, в полицията постъпва сигнал за изчезването й от близките й. По време на разследването полицията арестува на 17 януари т.г. 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов.


  Те са безработни, имат и други провинения. Преди години Гарабед Веринян е регистриран в полицията за бракониерски лов и иманярство, но не е осъждан. Михаил Михов има присъда от 1993 г. за документна измама, когато като служител на митницата подпомогнал друг човек да се сдобие с парична сума в големи размери чрез пренасяне на стоки.

  Двамата мъже са направили самопризнания.

  Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че са им повдигнати обвинения - за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.


  Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.
  Прокурор Георгиев определи престъплението като изключително тежко. По думите му става въпрос за висока степен на организираност на двамата извършители - жената е следена близо месец. Действали са хладнокръвно.
  Мерките за отклонение на двамата обвиняеми се гледаха в две отделни заседания.

  Пред съда окръжният прокурор Георги Георгиев и прокурор Пламен Петков заявиха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата мъже са извършители на престъпленията. Ако не бъдат арестувани за постоянно, съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.  По време на заседанието Михаил Михов запази мълчание. Адвокатът му Емил Тодоров каза пред журналисти, че Михов е изразил пред него съжаление за стореното. Защитникът и обвиняемият заявиха, че искането на прокуратурата за постоянен арест е основателно и няма да обжалват определението на съда.  49-годишният Гарабед Веринян заяви пред съда, че много съжалява, но е нямал физическа възможност да спре това злодеяние, тъй като бил заплашен от Михов с пистолет. Последният го предупредил, че ще убие и близките му.

  Пред журналисти Веринян каза, че не е убивал жената.

  "Не съм убивал никого. Исках да й запазя живота, но не успях. Още като я видях на паркинга и му казах: - "недей, аз я познавам и мъжа й познавам. Арменците са ми сънародници. Недей да правиш нищо". Извади пистолета и каза, че ще ме застреля. Имаше пистолет "Макаров". Не съм следил никого. Многократно ме е карал да го вземам, тъй като неговата кола е развалена и да го карам", каза още Веринян.

  Въпреки че адвокатът му Миглена Ангелова поиска от съда по-лека мярка, след определението Веринян заяви, че няма да обжалва.

  "Исканията на прокуратурата бяха уважени. Двамата обвиняеми ще останат в ареста в Русе, докато приключи досъдебното производство. Разследването продължава и в момента, като предстои да извършим още няколко претърсвания и да назначим всички необходими експертизи. Предстои ни още много работа", каза след заседанията прокурор Георги Георгиев.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »